Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jordan ziet belangrijke periode voor toekomst Verstappen: "Dat moet hij winnen"

De laatste zes Formule 1-races van het jaar staan voor de deur en Red Bull Racing zal een stuk beter voor de dag moeten komen dan in de voorgaande Grands Prix als ze nog serieus mee willen strijden om de titels. Dat is althans de mening van Eddie Jordan, die daarbij ook een belangrijke rol ziet voor Max Verstappen.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De voorsprong van Max Verstappen op Lando Norris in de strijd om de wereldtitel bij de coureurs is momenteel 52 punten. Maar met nog zes Grands Prix en drie sprintraces te gaan liggen er nog heel wat punten op tafel en zo kan die voorsprong ook ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een grote update moet Red Bull en Verstappen daarom weer op het goede spoor zetten, nadat het team de laatste tijd kampte met balansproblemen.

Eddie Jordan, voormalig teambaas in de koningsklasse van de autosport, ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor Verstappen, die zelf het heft in handen moet nemen. "Hij moet uitzoeken waar dat stukje expertise is gebleven, want het kan niet zo zijn dat dat zomaar verdwenen is. Ik zou een stuk of tien à vijftien engineers in een directiekamer zetten en beginnen met: 'jongens, wat is er veranderd? Laat dat ontwerp zien.'"

"Niet omdat hij de engineer is, maar ik heb persoonlijk liever dat ik dit soort dingen kan zien. Ik moet zoiets zien, omdat ik al te lang meeloop en ik me als geen ander realiseer dat kleine foutjes tot andere foutjes kunnen leiden.", zo steekt de Ier van wal in de Formula for Success-podcast.

"En ik geloof dat die Red Bull nog steeds ongelooflijk snel is en ik denk nog steeds dat Max dit kampioenschap gaat pakken. Daar ben ik absoluut van overtuigd. Maar als ze dat kleine beetje vorm, dat zeker tijdelijk verdwenen is, niet snel terugvinden, zal dit bij Max in het hoofd gaan spelen." Volgens Jordan kan dat zelfs gevolgen hebben voor de toekomst van Verstappen bij Red Bull.

"Of Max daar blijft tot 2026 of 2027, daar weet ik het antwoord niet op. Maar als je er zeker van wilt zijn dat hij blijft, dan kun je maar beter dit de oorzaak van dit probleem vinden en het oplossen. Ik zou zeggen dat Max het kampioenschap dit jaar moet winnen als Red Bull er in ieder geval zeker van wil zijn dat hij tot 2027 blijft." 

Waar Jordan eerder zei dat hij 'er absoluut van overtuigd is dat Verstappen het kampioenschap gaat pakken', is hij even later niet meer zo positief. "McLaren zit in een andere klasse en als Red Bull niet snel die verbetering kan vinden die ze momenteel nog missen, vrees ik voor Max", zo sluit Jordan af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje