Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen domineert rally op weg naar klinkende overwinning

Jos Vertappen heeft zeer overtuigend de Rally van Hannuit gewonnen. De vader van Formule 1-coureur Max Verstappen pakte bijna een volle minuut op de nummer twee.

Jos Verstappen rally 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © BRC

Jos Verstappen heeft de smaak van het rally rijden aardig te pakken en steeds vaker pakt hij podiums en zelfs overwinningen. Afgelopen weekend schreef hij de Rally van Hannuit op zijn naam door de nummer twee, John Wartique, op 58 seconden te rijden. Verstappen sr. won niet minder dan 10 van de 12 klassementsproeven.

Verstappen is zeer tevreden na afloop van de rally, waarin hij typisch Belgische omstandigheden treft: "Ik vind het hier supermooi en interessant, een typisch rallyparcours. Het zijn mooie proeven met een paar moeilijke ertussen. Op de kasseien is het heel glad bijvoorbeeld. Het was de eerste keer dat we deze rally reden, dus het was voor ons ook nog leren. We hebben wat aanpassingen aan de auto gedaan en ik ben heel tevreden. Het ging echt super."

Verstappen stipt wederom aan hoe goed de samenwerking met navigator Renaud Jamoul verloopt, waarbij Jamoul deze keer het bonusvoordeel had dat hij de streek goed kent omdat hij er vandaan komt. "Sowieso gaat het noteren van de pacenotes perfect de laatste tijd. We vertrouwen elkaar en daarin zijn we echt vooruitgegaan."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd