Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen gaat steeds beter in rally's: "Dan heb ik geen gebrek aan vertrouwen"

Jos Verstappen is tegenwoordig niet meer zo vaak aan de zijde van Max Verstappen te vinden, maar des te vaker staat hij aan de start van diverse rally's. Hij heeft zijn passie gevonden en daarbij gaat het ook steeds beter.

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jos Verstappen was de afgelopen jaren vaak de vader van Max, maar is inmiddels ook weer aan het racen. En zeker niet onverdienstelijk, want hij heeft inmiddels wat rally's op zijn naam geschreven. De oudste Verstappen debuteerde in februari 2022 in een rally, ondertussen neemt hij deel aan het Belgian Rally Championship (BRC). 

"Er is ondertussen natuurlijk veel gebeurd en ik heb veel ervaring opgedaan. Het is nu professioneler en we hebben de auto beter voor elkaar. Ik heb ook een betere copiloot (Renaud Jamoul, red.). We proberen elke keer vooruitgang te boeken", zo vertelt Verstappen op Verstappen.com

Daarbij gaf de tweevoudig podiumklant in de F1 aan dat het luisteren naar en het verwerken van de notes het moeilijkste was. "Dat was in het begin het lastigste, maar tegenwoordig gaat dat vanzelf. Renaud praat tegen me, maar ik hoef daar niet meer bij na te denken. Dus ik kan me meer richten op het rijden, het besturen van de auto." Ook gaf de 52-jarige Verstappen aan dat hij het rijden in het donker lastig vond. Hoe gaat dat nu? "Dat hangt ook samen met het verwerken van de notes. Als je daar vertrouwen in hebt en je kent het parcours iets beter, dan gaat het ook in het donker makkelijker. Ik heb dan geen gebrek aan vertrouwen meer."

Verstappens doen normaal gesproken eigenlijk alleen maar aan wedstrijden mee om te winnen, al gaf hij ook aan dat het vooral om het plezier ging. Hoe belangrijk zijn de resultaten dan voor de oudste Verstappen? "Plezier heb ik ook als ik vooraan rijd. Plezier en resultaten zijn allebei belangrijk. Als je er voor je eigen gevoel alles aan gedaan hebt en je bent dan net niet snel genoeg, dan zij dat zo. Het leven hangt er niet vanaf, laat ik het zo zeggen."

"We doen mee voor de prijzen en dat maakt het ook leuk. Ik rijd niet verloren in de rondte, want dan gaat het plezier wel over. Ik heb geen ambities om WRC (World Rally Championship, red.) te rijden. Dat zijn rally’s van drie dagen, waar veel tijd in de voorbereiding gaat zitten. Dat is mij te tijdrovend. We bekijken wat mooie of leerzame rally’s zijn en een uitstapje af en toe naar het buitenland vind ik wel leuk", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Waarom Verstappen en Red Bull 2025 nú al moeten redden