Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen zet streep door race-avontuur met Max

Max Verstappen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in de toekomst graag de 24 uur van Le Mans wil rijden en dan het liefste met zijn vader Jos. Maar nu zet 52-jarige Verstappen eigenhandig een streep door die ambitie...

Jos Max Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Hoe lang blijft Max Verstappen nog in de Formule 1 rijden? De Nederlander heeft nog een contract tot en met 2028 bij Red Bull Racing, maar of hij daarna verder gaat in de koningsklasse van de autosport, dat is nog lang niet zeker. Als Verstappen zijn F1-helm aan de wilgen hangt, dan is het wel zo goed als zeker dat hij blijft racen. Een van de ambities van de drievoudig wereldkampioen is de 24 uur van Le Mans, die hij maar wat graag met zijn vader Jos wil rijden.

"Het zal nog een aantal jaren duren voordat we een beter beeld hebben van wat er mogelijk is, maar het is iets wat ik zeker weten wil doen in de toekomst. En natuurlijk zou het dan geweldig zijn als ik dat dan samen met mijn vader kan doen", zo liet de drievoudig wereldkampioen zich begin 2022 al ontvallen. "Maar hij wordt snel te oud en ik wil dit samen doen!", zo grapte de jongste Verstappen een aantal maanden daarna.

Maar Jos Verstappen houdt zich nu vooral bezig met het rallyrijden. Heeft de oudste Verstappen nog de ambitie om überhaupt terug te keren op het circuit? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het WEC of de 24 uur van Le Mans. "Nee. Ik vind rallyrijden leuk. Laat de jonge mannen maar Le Mans rijden, ik vind rally veel leuker", zo is het duidelijke antwoord van Jos Verstappen op Verstappen.com. Daarmee zet hij ook een streep door het race-avontuur met zijn zoon Max op het Circuit de la Sarthe.

Daarbij mist Jos Verstappen de strijd op de baan niet echt. "De strijd op de baan vond ik altijd heel mooi. Maar in het rallyrijden, is de stage zelf de uitdaging. Bij het rijden op het circuit blijft de baan eigenlijk altijd hetzelfde. Dat is bij rallyrijden niet. Als je dan de tweede keer op dezelfde stage rijdt, kan alles vol met zand liggen en is het echt anders."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Waarom Verstappen en Red Bull 2025 nú al moeten redden