Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Jubelende Hamilton ziet het helemaal zitten in Monaco: "Beste dag op het circuit!"

Lewis Hamilton had het naar zijn zin tijdens de eerste en tweede vrije training in Monaco. De Brit eindigde op de eerste en tweede plaats en is heel blij na afloop.

Hamilton FP2 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorlopig is het nog niet het seizoen van Lewis Hamilton, maar er is hoop na de vrije trainingen in Monaco. De Brit reed snelle rondetijden en was zelfs de naaste belager van de onaantastbare Charles Leclerc in de tweede oefensessie. Hamilton is zeer optimistisch over het restant van het weekend. Sterker nog: volgens de Mercedes-coureur was het de beste dag van het seizoen.

"Het was een goede dag, zeker de beste dag op het circuit!", stelt Hamilton bij Sky Sports. "De auto voelde zeer positief aan en ik heb het echt naar mijn zin gehad. Dit circuit is fantastisch en de grip was goed. We hebben nog steeds wat uitdagingen met de balans, maar overall zagen we er sterk uit."

Hamilton was wel verbaasd hoe goed het ging. "Het was verrassend hoeveel grip we hadden en hoe de auto reageerde. Het was veel leuker dan de afgelopen twee jaar, al weet ik niet of we voorafgaand aan de tweede sessie veel verbeterd hebben. Zeker voor de longrun moeten we vannacht nog veel werk verzetten om er zeker van te zijn dat we het einde van de race halen."

De kwalificatie ziet er wel goed uit, beaamt de zevenvoudig wereldkampioen. "Absoluut. We moeten ervoor zorgen dat we daar niets verliezen en verbeteren in de longruns."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training