Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kan Red Bull het onmogelijke doen? "Mogen niet vertwijfelen"

Red Bull is de zomerstop begonnen met een winratio van 100%, maar kan het Formule 1-team in de tweede helft het onmogelijke waar maken en een perfect seizoen rijden? Christian Horner betwijfelt het.

Twaalf races winnen in een seizoenshelft? Dat is alvast bereikt door Red Bull. Een 100% winratio dus, zelfs met de twee gewonnen sprintraces. De vraag is niet meer of, maar wanneer de Bulls en Max Verstappen kampioen gaan worden, maar hoe gaat de tweede seizoenshelft er uitzien? Christian Horner blijft voorzichtig als hij voor de media, waaronder RacingNews36 5 , praat over het huidige Formule 1-seizoen. "We kunnen als team ontzettend trots zijn op dit fenomenale resultaat", zo blikt hij terug op de eerste helft. "Maar hoe lang kunnen we hiermee doorgaan? Niemand weet het..." "We hebben natuurlijk ook nog de straf tot oktober (voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021, red.) en dat zien we terug in de windtunnel. Anderen, op de tweede en de derde plaats, kunnen juist veel meer runs uitvoeren. Kijk naar McLaren en hoeveel runs zij mogen maken: dat is een ongelooflijk verschil."

Horner wil voorzichtig zijn met de ontwikkelingen, maar enige voorzichtigheid is toch niet erg. Op dit moment wint Verstappen races vanaf de zesde plaats met een gigantische voorsprong, of rijdt hij het hele veld vanaf vooraan zoek en komt hij met een halve minuut marge als eerste over de finish. "We moeten echter selectief blijven en dat doet het team in Milton Keynes heel erg goed. Dat zie je, als we kijken naar het ontwikkelen van de auto." En de tweede helft? Kan Red Bull net zoals in de eerste helft alles winnen, het onmogelijke doen en geschiedenis schrijven? "We mogen niet vertwijfelen. Ik wil er niet te veel over nadenken en kijk ook niet teveel naar wie er achter ons staat. Wie is dat eigenlijk op het moment", lacht Horner. "We gaan het zien van race tot race en het enige wat we kunnen doen is de focus erin houden en een goed weekend hebben."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel