Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Kersvers Ferrari-teambaas Vasseur grijpt in in blunderend strategisch team

Zo vlak voor het Formule 1-seizoen drukt kersvers teambaas Fred Vasseur zijn stempel op het team. Hij pakt een groot probleemgebied van 2022 aan.

Mekies Vasseur Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft op aangeven van teambaas Fred Vasseur veranderingen doorgevoerd in het strategische team. Inaki Rueda, de man hoofdstrateeg van vorig jaar en in die rol degene die vaak verantwoordelijk werd gehouden voor de strategische blunders, is van de pitmuur gehaald. Hij gaat in de fabriek aan de slag in een ondersteunende rol op afstand.

Hij wordt op locatie vervangen voor de Indiër Ravin Jain, die eerder in een strategische rol voor de Scuderia werkzaam was. Dit alles schrijft Autosport.

In de bovenste lagen van het teammanagement heeft Vasseur duidelijk gemaakt waar zijn verantwoordelijkheden ophouden en waar die van race director Laurent Mekies beginnen en andersom.

Vanaf de GP van Bahrein is Mekies is verantwoordelijk voor alles wat op het circuit gebeurt, terwijl Vasseur zich primair bezig zal houden met zaken rond coureurs, sponsoren en de media.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull