Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Klagende Verstappen moet Red Bull B-team voor zich dulden in Bahrein, verrassing op P1

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein beslag gelegd op de zesde positie. De snelste tijd ging verrassend naar Red Bulls B-team met achter het stuur Daniel Ricciardo.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Als het GP-seizoen dan eindelijk echt begint met de eerste vrije training duurt het welgeteld tien minuten voordat we Max Verstappen bovenaan de tijdenlijst zien staan. Met zijn eerste de beste getimede ronde is hij direct sneller dan alles en iedereen op de medium band. Echter, hij doet meteen zijn beklag: "Alles is veel slechter (dan voorheen, tijdens de wintertest, red.)."

Na zijn eerste run licht hij de problemen wat verder toe en wijst hij naar het op- en terugschakelen. Ook springt de auto wat over het circuit, Verstappen klinkt zo vroeg in de sessie allesbehalve happy.

Hij laat in George Russell de Mercedes-coureur als eerste belager tot op twee tienden naderen, maar de leiding behoudt hij, in ieder geval op die medium banden. Als Oscar Piastri echter als eerste voor de zachte banden opteert, wordt Verstappen een plekje naar achteren verwezen. Lando Norris (zacht) volgt dat voorbeeld en doet het nog net ietsje beter.

Uitslag Eerste vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Die 'snelle' tijden worden in perspectief geplaatst als de RB's zich van voren melden met Daniel Ricciardo als nieuwe lijstaanvoerder. De baan wordt duidelijk sneller en sneller en Verstappen zakt steeds verder terug, terwijl hij kritisch blijft over het gedrag van zijn auto. Op een nieuw setje medium banden nadert hij Ricciardo tot op drie tienden.

En daar blijft het ook bij. Nadien gaat Verstappen enkel nog in de rondte op gebruikte banden (medium dus) en laat hij de zachte banden in zijn geheel links liggen. De verhoudingen ten opzichte van de Visa Cash App RB vertekenen daarmee, te meer omdat het aantal teams dat op zachte banden heeft gereden zich beperkt tot RB, McLaren en Stake F1.

In de slotminuten horen we Verstappen nog een keer via de boardradio en de problemen met het 'inconsistent terugschakelen' houden aan. Werk aan de winkel dus voor Red Bull. Achter de twee teams op zachte banden mengen de coureurs van Red Bull, Mercedes en Ferrari zich, een groepje waar ook Fernando Alonso zich in mengt.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China