Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2022

Klassieke Red Bull vs. Honda in de maak in Dakar Rally 2022

In de Formule 1 waren ze welhaast één. In de Dakar Rally staan Red Bull als titelsponsor en Honda als fabrieksteam lijnrecht tegenover elkaar bij de motoren. Een prachtig gevecht lijkt op handen te zijn.

Red Bull KTM Dakar 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was vorig jaar misschien wel de spannendste strijd in de Dakar Rally: de strijd bij de motoren. Meerdere coureurs beven binnen een uur van elkaar, wat na twee weken koersen bijzonder genoemd mag worden. Red Bull KTM en Honda gingen nek aan nek en beide formaties staan ook dit jaar weer aan de start. Het KTM fabrieksteam schuift toppers Kevin Benavides, Toby Price en Matthias Walkner naar voren. Eerstgenoemde won de rally vorig jaar, toen nog met Honda.

De Japanners, gesponsord door energiedrankjesconcurrent Monster Energy, zetten er met namen als Ricky Brabec (2e in 2021), Pablo Quintanilla en Joan Barredo Bort bepaald geen kinderachtige line-up tegenover. Het zijn formaties die ongetwijfeld mee gaan doen om de eindzege en sowieso om etappewinsten, maar vlak ook Yamaha en Husqvarna niet uit.

Ruime kansen voor KTM

Yamaha stelt Adrien van Beveren, Ross Branch en Andrew Short op, terwijl het Zweedse merk terugvalt op Skyler Howes en Luciano Benavides, inderdaad de broer van Kevin Benavides.

Mocht KTM het overigens met het Red Bull-team niet klaarspelen, dan heeft men ook nog de GASGAS-formatie om op terug te vallen. Sam Sunderland en Daniel Sanders zijn bij dat team bepaald geen kleine jongens.

KTM zal er veel, zo niet alles aan gelegen zijn de overwinning dit jaar terug te heroveren. Ruim twee decennia lang was het Oostenrijkse merk niet te stuiten, totdat Honda in zowel 2020 als 2021 won.

Bekijk het volledige video-overzicht van de favorieten hieronder.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten