Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Koning Willem-Alexander herinnert zich titelrace Verstappen: "Gelukkig heb ik dat niet gedaan"

Koning Willem-Alexander is F1- en Max Verstappen-fan. In 2021 zat ook hij voor de buis gekluisterd tijdens de zenuwslopende finale tijdens de GP van Abu Dhabi.

King Koning Willem-Alexander Netherlands Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In 2021 beleefden we een verschrikkelijk spannend Formule 1-seizoen. Max Verstappen en Lewis Hamilton kruisten meer dan eens de degens en gingen op zoek naar de wereldtitel. Voor Verstappen zou het zijn eerste zijn, voor Hamilton zijn recordbrekende achtste.

In een zenuwslopend seizoensslot kwam het allemaal aan op de allerlaatste race. The winner takes it all. Het leek Hamilton te gaan worden, maar na een bizarre slotfase was het toch Verstappen die met de titel aan de haal ging. Koning Willem-Alexander herinnert zich dat ook nog, zo vertelt hij in zijn podcastserie 'Door de ogen van de koning' aan Edwin Evers.

"Ik zat thuis te kijken. Ik was de hele dag al nerveus. Ik had de kinderen de hele dag ook zo ver gekregen dat ze moesten gaan kijken. Tijdens de race zag het er niet naar uit dat Max zou winnen", blikt de koning terug.

Opgezweept

Toen het niet leek te gaan lukken, moest Willem-Alexander de verleiding weerstaan om niet teleurgesteld weg te lopen van de tv. Hij deed het niet, wetende dat hij zijn familie juist zo had 'opgezweept' om samen met hem te kijken.

"Toen dacht ik bij mezelf, 'ik ga niet weg van de televisie nu want ik ben er de hele dag mee bezig geweest, ik heb de hele familie opgezweept om hier aanwezig te zijn'. Als het nu niet goed gaat, dan moet je ook blijven zitten", aldus de koning.

"Je kunt het niet maken naar je kinderen toe om nu op te staan en met een slecht humeur weg te lopen", zegt hij, waarna gesprekspartner Evers grapt: "Papa gaat even wat anders doen."

De koning lacht: "Precies, daar was ik toe in staat, haha. Gelukkig heb ik dat niet gedaan!"

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi