Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Koning Willem-Alexander in extase door Verstappen: "Wat een ambassadeur voor Nederland!"

Koning Willem-Alexander was zondag aanwezig in Zandvoort om van dichtbij te zien hoe tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen de chaotische Grand Prix van Nederland won.

SI202308270886
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Nederland was al volledig gekleurd in Oranje, maar zondag ook door de aanwezigheid van de koninklijke familie. Koning Willem-Alexander was met zijn gezin aanwezig om te kijken hoe Max Verstappen zou gaan presteren tijdens zijn thuisrace op Zandvoort. Een chaotische race vanwege regen, verschillende strategieën en een rode vlag, maar uiteindelijk wist de Nederlander toch op het hoogste treetje van het podium te eindigen.

Een voorbeeld voor de rest van de wereld

Zowel het publiek als de koning hebben genoten van de Grand Prix van Nederland. In gesprek met De Telegraaf toont de koning zijn respect voor de 25-jarige wereldkampioen: "Wát een ambassadeur voor ons land is Max."

Koning Willem-Alexander prijst ook de organisatie van de Dutch GP: "En het is geweldig wat de andere mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, hebben neergezet. Zo’n geweldig festijn met naast het racen ook alle muziek en ander spektakel. En dan komt bijna iedereen ook nog op de fiets of met het openbaar vervoer. Nederland is een voorbeeld voor de rest van de wereld."

Tot slot is het niet alleen de koning en niet Max Verstappen die op de zondag koning genoemd wordt. "Maar wie de echte koning is? Eigenlijk zijn alle 110.000 mensen op de tribunes hier vandaag koningen en koninginnen", aldus de koning.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in