Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Kopiëren Ferrari en Mercedes Verstappens wagen? "Dan loop je altijd een stap achter"

Na het dominante seizoen van Red Bull in 2023 kijken veel teams natuurlijk naar het team van Max Verstappen en hun wagen. Hebben ze de afgelopen winter veel van de RB19 afgekeken en toegepast op hun eigen wagen? Niet volgens Toto Wolff en Fred Vasseur.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In Bahrein werd er tijdens de testdagen natuurlijk ook gekeken naar hoe de teams hun wagens deze winter hebben aangepast ten opzichte van vorig jaar, Wat opvalt is dat Red Bull de wagen toch wel wat gewijzigd heeft ten opzichte van vorig jaar. Hoe kijkt Mercedes daarnaar? "De waarheid is dat je niet alles weet. Alle ontwikkelingen zijn erop gericht om rondetijd te winnen", geeft Toto Wolff aan in Bahrein tegenover onder meer RacingNews365.

"Dit doe je in de simulator en in de windtunnel. En alles wordt hoe dan ook in de wagen gestopt, wat andere teams ook doen. Wijzelf zijn terug gegaan van het zeropod-concept en enkele functies naar een op het oog meer conventionele wagen. Dit omdat we voelden dat het de prestaties geen goed deden."

Ferrari-collega Fred Vasseur zegt ook Red Bull niet na te apen. "Ik denk dat het niet een kwestie van het kopiëren van iemand is. Na de afgelopen twee jaar zijn we tegen enkele problemen aangelopen en die probeer je op te lossen om zodoende dichter bij de top te komen. En de top, dat is Red Bull op het moment. Maar uiteindelijk is het niet zo dat we iemand kopiëren. Want als je begint met kopiëren, dan ben je altijd te laat en loop je altijd een stap achter."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden