Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

Kopzorgen voor F1 na positieve coronatest voor beide FIA-wedstrijdleiders

Het volgende raceweekend vindt over ruim een week plaats in Miami, maar de wedstrijdleiders kunnen mogelijk niet afreizen vanwege een coronabesmetting. Het is nog maar de vraag wat er in dat scenario zal gebeuren.

Niels Wittich
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Sinds het vertrek van Michael Masi heeft de FIA twee nieuwe wedstrijdleiders: Niels Wittich en Eduardo Freitas. Zij rouleren onderling. Volgend weekend treden er echter mogelijk problemen op, aangezien beide wedstrijdleiders eerder deze week positief getest zijn op het coronavirus, zo heeft RacingNews365 van bronnen begrepen. Ook de Engelse media melden dit op woensdagavond.

Met corona niet naar de VS

Zonder negatieve test kunnen ze volgende week niet afreizen naar de Verenigde Staten. Het zou problemen kunnen opleveren in het geval geen van beide wedstrijdleiders een negatieve test kunnen laten zien. In dat geval is er niet duidelijk of er een andere wedstrijdleider is die in kan vallen.

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat er in het zwartste scenario een beroep wordt gedaan op de diensten van Michael Masi, wetende wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd.

Een hooggeplaatste bron binnen de FIA heeft aan deze website bevestigd dat Wittich inderdaad positief is getest voor het coronavirus, terwijl de mondiale autosportbond nog niet kan bevestigen dat dat ook bij Freitas het geval is.

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull