Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Kopzorgen voor F1 na positieve coronatest voor beide FIA-wedstrijdleiders

Het volgende raceweekend vindt over ruim een week plaats in Miami, maar de wedstrijdleiders kunnen mogelijk niet afreizen vanwege een coronabesmetting. Het is nog maar de vraag wat er in dat scenario zal gebeuren.

Niels Wittich
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Sinds het vertrek van Michael Masi heeft de FIA twee nieuwe wedstrijdleiders: Niels Wittich en Eduardo Freitas. Zij rouleren onderling. Volgend weekend treden er echter mogelijk problemen op, aangezien beide wedstrijdleiders eerder deze week positief getest zijn op het coronavirus, zo heeft RacingNews365 van bronnen begrepen. Ook de Engelse media melden dit op woensdagavond.

Met corona niet naar de VS

Zonder negatieve test kunnen ze volgende week niet afreizen naar de Verenigde Staten. Het zou problemen kunnen opleveren in het geval geen van beide wedstrijdleiders een negatieve test kunnen laten zien. In dat geval is er niet duidelijk of er een andere wedstrijdleider is die in kan vallen.

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat er in het zwartste scenario een beroep wordt gedaan op de diensten van Michael Masi, wetende wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd.

Een hooggeplaatste bron binnen de FIA heeft aan deze website bevestigd dat Wittich inderdaad positief is getest voor het coronavirus, terwijl de mondiale autosportbond nog niet kan bevestigen dat dat ook bij Freitas het geval is.

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen