Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Kostbare Perez staat wél voor Verstappen in dit dure kampioenschap

Sergio Perez kende twee verschrikkelijke weekenden in de Formule 1. De Mexicaan, die wel een nieuw Red Bull-contract tekende, crashte in zowel de GP van Monaco als de GP van Canada. Het zorgt voor een hoop schade en een plek aan de leiding van een kampioenschap, waar je liever niet bovenaan staat.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Elk jaar rijden de Formule 1-coureurs een hoop schade bij elkaar. Een aantal coureurs maken het altijd extra bont en om dit in kaart te brengen bestaat er een 'Destructors Championship'. Uiteraard een fictief kampioenschap, maar wel een waarin je duidelijk kunt zien hoeveel schade sommige coureurs rijden. Waar vorig jaar Logan Sargeant de 'winnaar' was, nemen nu Sergio Perez en Alexander Albon een voorschot op de titel.

Oké, het seizoen is nog lang, maar als je de huidige cijfers vergelijkt met die van vorig jaar, begint Perez al zeer dichtbij het aantal van Sargeant te komen. Vorig jaar reed de Amerikaan 4,3 miljoen dollar schade. Carlos Sainz werd tweede met 3,6 miljoen en Perez eindigde op de derde plaats met 3,2 miljoen dollar aan schade. Dit jaar staat Perez aan de leiding met al bijna 2,8 miljoen dollar aan schade. Alexander Albon volgt met bijna 2,3 miljoen.

Voor beide heren geldt dat twee flinke klappers de reden zijn dat ze inmiddels zo hoog staan. Voor Perez zijn dat de crashes in Monaco en Canada. Albon kende de meeste schade in Australië, waar hij tijdens de eerste vrije training zijn Williams volledig afschreef. De 'kampioen' van vorig jaar is terug te vinden op P5. Sargeant reed tot op heden ruim een miljoen dollar aan schade bij elkaar. Max Verstappen staat net buiten de top 10 met net geen half miljoen dollar aan schade. Dit is vooral te wijten aan zijn uitvalbeurt in Australië en de schade aan de RB20 in Miami. 

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'