Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Kritiek Red Bull op Perez zwelt aan: "Dat hebben we nu echt van hem nodig"

Max Verstappen vocht een eenzame strijd met Mercedes tijdens de Grand Prix van Spanje. Teamgenoot Sergio Perez was nergens te bekennen en dat moet écht veranderen, weet ook Red Bull-teambaas Christian Horner.

Horner Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl Max Verstappen in leidende positie alle zeilen bij moest zetten om Lewis Hamilton in de snellere Mercedes van zich af te houden, moest Sergio Perez alle zeilen bijzetten om Daniel Ricciardo voorbij te gaan in de strijd om P5, dit alles op tientallen seconden achterstand van het leidende tweetal. Zodoende kon Hamilton een gratis tweede pitstop maken, aangezien alleen Bottas hem passeerde en die zou hem nooit een duimbreed in de weg leggen.

Perez deed dus niet wat er wel van hem verwacht wordt en Christian Horner zal dat in gesprek met onder andere RacingNews365 niet tegenspreken: "We hebben het nu echt van hem nodig dat hij in dat gat springt, waardoor Mercedes niet langer de strategische voordelen heeft die het vandaag wél had", aldus de Brit, die wel zegt nog alle vertrouwen in Perez te hebben.

"Ik ben ervan overtuigd dat Sergio gaat leveren naarmate hij meer vertrouwen krijgt in de auto. Op de zaterdag had hij een off-day en in de race zat hij op een circuit waarop het moeilijk inhalen is vast achter Daniel Ricciardo."

Ook via de boordradio van Max Verstappen liet Horner na de race weten dat Hamilton helaas net als in Hongarije '19 een gratis stop kon maken. Toch moest die opmerking niet gelezen worden als kritiek aan het adres van de Mexicaan, zo benadrukt hij: "Het feit is dat Sergio werd opgehouden."

"De feiten zijn duidelijk: "De twee leidende coureurs reden zo ver voor de rest uit dat Lewis vogelvrij een pitstop. Hij hoefde daarna alleen zijn teamgenoot in te halen en dat zal nooit een probleem hebben opgeleverd. Maar dat is dus wel waarom we twee auto's vooraan nodig hebben. Die optie van de vrije stop mag Mercedes niet hebben."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto