Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull bomvol vertrouwen: "Verstappen kan vanaf elke startpositie winnen"

Red Bull en Max Verstappen zijn dit seizoen erg dominant. De Nederlander liet al meerdere keren zien dat hij een race kon winnen vanaf de vierde startrij of verder op de grid.

SI202209110377 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

We hebben al meerdere prachtige inhaalraces van Max Verstappen mogen aanschouwen dit seizoen. Zo zagen we de Nederlander bijvoorbeeld in Hongarije, België en Italië de race winnen terwijl hij ver van de eerste startrij startte.

In Monza maakte Red Bull de keuze om een flinke gridstraf te incasseren voor Sergio Perez waardoor hij startte vanaf P13. Ook durfde het team aan Max Verstappen een gridstraf te laten incasseren waardoor de Nederlander daarmee vanaf P7 startte.

Red Bull-Technical Director Pierre Waché laat weten dat ze enigszins konden voorspellen dat Verstappen alsnog kans maakte om de race te winnen. "Op basis van onze snelheid en onze voorspellingen dachten we dat het goed zou zijn om een back-up optie te hebben voor Max dat we nog een straf nemen (na de gridstraf in Spa, red.). Het was maar vijf plaatsen."

Gridstraffen op specifieke circuits

De Oostenrijkse renstal koos er bewust voor om de gridstraffen te incasseren op circuits als Spa en Monza aangezien het inhalen hier een stuk gemakkelijk gaat dan op bijvoorbeeld Zandvoort.

Voorafgaand aan de race in Monza werd aan Waché gevraagd of hij er vertrouwen in heeft dat Red Bull de race kan winnen ongeacht vanaf welke positie ze starten. "Het vertrouwen is lager dan wanneer we als eerste starten. Maar we hebben wel wat vertrouwen daarin ja."

De Oostenrijke renstal bleek uiteindelijk gelijk te hebben. Na enkele rondes leidde Verstappen de race al en had Ferrari niets in te brengen tegen de Nederlander.

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken