Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniil Kvyat

Kvyat accepteert beslissing Red Bull: "Keuze voor Albon begrijpelijk"

Terwijl Daniil Kvyat dit weekend 'gewoon' weer plaatsneemt in de Toro Rosso, is zijn voormalige teamgenoot gepromoveerd naar Red Bull. De meer ervaren Rus zegt zich echter niet gepasseerd te voelen.

Daniil Kvyat
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Of ik teleurgesteld ben? Nee, eigenlijk niet", zo geeft Daniil Kvyat op de donderdag in België te verstaan ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Ik kan me alleen maar op mijn eigen zaken focussen en het heeft geen zin om stil te staan bij zaken waar ik geen invloed op kan uitoefenen."

Kvyat zegt de keuze voor Albon bovendien goed te begrijpen: "Red Bull had goede redenen om voor Alexander te gaan. Hij rijdt natuurlijk een goed seizoen en men heeft me te verstaan gegeven dat het een rol heeft gespeeld dat ik eerder al een kans bij het topteam heb gekregen."

Makkelijk zal het volgens de Rus echter niet worden voor zijn voormalig Toro Rosso-stalgenoot: "Het zal niet makkelijk voor hem worden om de snelheid van Max Verstappen te evenaren, nu niet en ook binnen negen races niet. Hij krijgt echter wel de kans om het te proberen en dat moet ik accepteren en dat doe ik dan ook."

Bovendien denkt Kvyat dat hij nog steeds wel op de radar staat van Red Bull Racing: "Ik moet het gewoon zo goed mogelijk blijven doen en dan komt de rest vanzelf. Ik denk niet teveel na over de toekomst of over wie welke beslissingen neemt."

Kvyat geeft te kennen dat hij nog maar weinig met Pierre Gasly heeft gesproken, maar dat hij hem vanuit zijn ervaring niet zoveel verwacht bij te kunnen brengen. "Mijn situatie was anders dan die van Pierre nu. Ik zat immers al anderhalf jaar bij Red Bull, Pierre nog maar een half jaar. Dat betekent dat hij het team en de auto van Toro Rosso nog goed kent."

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen