Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Laatste weerupdate GP Verenigde Staten: Coureurs wacht extra uitdaging

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 de laatste weerupdate voor de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Welke omstandigheden kunnen de coureurs op de zondag verwachten?

Verstappen sprintrace Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De race op het Circuit of the Americas in Austin, Texas start om 14:00 uur lokale tijd. In de zuidelijk gelegen Amerikaanse stad kan het in oktober nog opvallend warm zijn en dat zien we op deze zondag ook goed terug. In de ochtend komt de temperatuur namelijk al ruim boven de 20 graden uit, waarna de temperatuur in de middag snel naar zomerse waarden stijgt.

Als de race begint zal het waarschijnlijk een graad of 28 zijn en op het warmste moment van de dag tikken we net geen tropische temperaturen aan met 29 graden. Daarbij is het veelal zonovergoten en staat er slechts een zwakke wind uit het oosten. Al met al zijn de omstandigheden dus aan de warme kant voor zowel de coureurs als de toeschouwers op de tribunes. 

Daardoor kan de temperatuur van het asfalt ook flink oplopen, waarbij er een mogelijkheid bestaat dat de temperaturen zelfs oplopen tot ruim 50 graden. Dat is zeker iets om rekening mee te houden voor de Formule 1-teams, vooral met het oog op bandenmanagement en -slijtage. 

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na fantastisch gevecht tussen Verstappen en Norris, Leclerc wint GP VS