Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Lammers: "Leclerc is de grootste teleurstelling van dit F1-seizoen"

Voormalig F1-coureur Jan Lammers had beduidend meer verwacht van Ferrari-coureur Charles Leclerc. De Monegask kende een wisselvallig seizoen, waarin hij zowel zegevierde als crashte.

Ferrari reisde als favoriet af naar de seizoensopener in Australië, maar wist die favorietenrol nooit waar te maken. Mede debet daaraan zijn volgens Jan Lammers de prestaties van Charles Leclerc, die zijn team een aantal maal in kansrijke positie in de steek liet, iets dat andersom ook het geval was.

"Ik had wel meer verwacht van Charles Leclerc dit seizoen. Dat is een compliment aan het adres van Sebastian Vettel, want ik had echt verwacht dat Leclerc over hem heen zou gaan walsen zoals Verstappen dat met zijn teamgenoten deed", aldus Lammers in gesprek met RacingNews365.

Daar waar Vettel vaak de wind van voren kreeg en ook allerminst foutloos was, heeft Lammers bewondering voor de manier waarop de Duitser zich revancheerde: "Vettel heeft toch wonderlijk standgehouden en zat er in de kwalificaties erg goed bij."

"De polepositions van Leclerc waren geweldig, maar hij had er ook wel de auto voor. Ik had hem als wereldkampioen aangemerkt en als je ziet hoeveel punten ze weggegeven hebben (Ferrari en Leclerc, red.), dat hebben ze toch grotendeels met eigen fouten en dommigheden gedaan."

Mede door crashes en incidenten in Monaco, Bakoe, Duitsland, Japan en Brazilië verspeelde Leclerc veel punten, waardoor hij zijn eerste seizoen in dienst van Ferrari afsloot als vierde. Weliswaar voor Vettel, die in de slotfase van het seizoen tweemaal uitviel met technisch malheur. Juist op het moment dat de viervoudig wereldkampioen, na zijn flater op Monza, definitief knock-out leek te gaan, herpakte hij zichzelf.

Tekst gaat verder onder de foto.

			© Ferrari
	© Ferrari

"Vettel kan dan wel een wereldkampioen zijn, maar dat is het bekende verhaal van ‘resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’. Hij had een periode waarin hij redelijk kleurloos aanwezig was en een zeurpiet werd, en duidelijk niet lekker in zijn vel zat. Hoe hij zichzelf opnieuw heeft uitgevonden dit jaar vind ik bewonderenswaardig", complimenteert Lammers de Duitse coureur. "Zelfs als de races minder waren of met de blamage in Brazilië, bleef hij als persoon overeind. Hij heeft zichzelf goed opgericht in de tweede seizoenshelft en het prestatieverschil met Leclerc was te verwaarlozen."

Lammers neemt Leclerc vooral kwalijk dat hij niet het maximale uit zijn seizoen haalde door de persoonlijke fouten. Volgens de Zandvoorter had de jonge Monegask de kans van zijn leven om Vettel de genadeklap toe te dienen.

"Leclerc is de jonge God, maar Vettel reed de tweede seizoenshelft als een jonge God. Ik had verwacht dat Leclerc dominanter zou zijn ten opzichte van Vettel. Vooral omdat die in een stadium van zijn carrière verkeerde waarin de gedrevenheid weg leek te zijn, maar die kwam toch nog terug. Dat is geweldig om te zien, dat hij toch nog liet zien waarom hij viervoudig kampioen is geweest."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

25 reacties

    Special De peperdure autocollectie van Kimi Raikkonen