Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jan Lammers

Lammers op koers voor autosportdebuut, maar niet met Ferrari

Eind oktober/begin november deed René Lammers mee aan de talentendagen van Ferrari, maar tot een contract kwam het niet. Dat betekent echter niet dat de zoon van Jan Lammers komend seizoen zijn autosportdebuut niet maakt. Alles ziet er heel goed uit voor het jonge talent.

Lammers Ferrari Academy
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari Driver Academy

Ferrari deelde vol enthousiasme beelden van de talentendagen waarin de Scuderia middels diverse onderdelen jonge coureurs de kans gaf om zichzelf te bewijzen. René Lammers, Europees kampioen karten en runner up in het WK karten, was uitgenodigd voor die selectieprocedure.

Maar na het delen van de beelden bleef het angstvallig stil vanuit Ferrari. Had de zoon van voormalig F1-coureur Jan Lammers nu wel of niet genoeg laten zien? RacingNews365 sprak erover met Jan. Hij legt uit waarom het niet tot een deal is gekomen, ook al presteerde René in de ogen van zijn vader gewoon goed.

"We zijn samen met Ferrari overeen gekomen dat we (nu) niet samen verder gaan", zo legt Lammers sr. uit, om vervolgens aan te geven dat die selectiedagen zich altijd al wat vroeg aandienden.

"We kregen de uitnodiging al voordat René Europees kampioen werd. We vonden die stap nog te vroeg, omdat hij dan met te weinig relevante ervaring aan de start zou staan naast jongens die beduidend meer ervaring hebben. Maar uiteindelijk heeft Ferrari ons over de streep getrokken en denk ik dat René het goed heeft gedaan, zeker met de geringe ervaring die hij had."

Meerdere ijzers in het vuur

Na de test werd gesuggereerd dat Ferrari had geoordeeld dat niemand op de laatste testdag alle targets wist te behalen. Kan Lammers dat beamen? "Dat zou zomaar kunnen, maar daar weet ik het fijne niet van. We zijn goed met Ferrari uit elkaar gegaan en René heeft de draad daarna weer goed opgepakt. Nogmaals, deze stap kwam altijd al aan de vroege kant."

'De draad weer oppakken'. Dat deed hij met en bij MP Motorsport, wiens eigenaar Henk de Jong altijd al een trouwe sponsor is geweest van René. "Daar waren we al mee in gesprek en toen Ferrari langs kwam hebben we gezegd 'deze kans willen we toch even aanpakken'. Daar werd alle begrip voor getoond, maar de lijntjes bleven kort."

"Al met al ziet het er voor komend seizoen heel goed uit voor René en alles wijst erop dat hij 'gewoon' zijn Formule 4-debuut gaat maken in 2024", zo besluit Lammers.

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen