Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll passeert 'leermeester' Massa in het WK

Het seizoen van Lance Stroll is er één van uitersten. De jonge Canadees, die gisteren zijn negentiende verjaardag vierde, stond al op het podium in Baku maar laat het ook nog regelmatig afweten. In Mexico reed hij daarentegen weer een sterke race.

Na de kwalificatie baalde Stroll nog vanwege zijn fout tijdens Q2 maar zijn twaalfde startplek bood hem wel kansen op een mooie puntenfinish. Stroll slaagde daar met een verdienstelijke P6 glansrijk in. Het was voor hem, op Baku, na zijn beste resultaat van dit Formule 1 seizoen. Na afloop stond Stroll dan ook tevreden de pers te woord. "Vanaf P12 had ik natuurlijk goede kansen om in de punten te komen. Het lukte mij om een aantal coureurs in te halen en via de overcut passeerde ik Perez. Ik ging toen nog op jacht naar Ocon maar kwam tekort om nog een aanval voor de vijfde plek te doen. Dit is zeker een leuk verjaardagscadeautje."

Door zijn zesde plek in Mexico heeft hij inmiddels zijn teamgenoot Massa ingehaald in het WK. Stroll staat nu tiende met 40 punten terwijl Massa is gezakt naar de elfde plek met 36 punten. Stroll ziet de laatste twee races van dit seizoen dan ook vol vertrouwen tegemoet. "Binnen Williams heerst er een bepaalde positiviteit, we worden ook steeds sterker. Dit ritme willen we dan ook vasthouden voor de laatste twee races."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China