Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Williams heeft hulp van Massa niet nodig'

Ook in de tweede race van dit nieuwe Formule 1 seizoen kwam het team van Williams er niet aan te pas. Zowel Sirotkin als Stroll reden onzichtbaar hun rondjes in de achterhoede. Volgens experts mist het team een ervaren coureur als Felipe Massa maar volgens Stroll is dat 'onzin'.

Stroll vindt het geroep om Massa dan ook hoogst irritant en vertelt aan Motorsport-Total het volgende: 'Ik geloof niet dat Massa het team verder kan helpen. Het gaat om veel meer dan alleen de afstelling van de auto, het gaat om het geheel en daar kan hij ons ook niet bij helpen ondanks zijn ervaring." Het team van Williams staat dit Formule 1 seizoen met hun jongste rijdersduo ooit aan de start en dat betekent ook weinig ervaring. De resultaten in de kwalificaties en de races liegen er dan ook niet om. Williams heeft de aansluiting met het middenveld verloren en legde het in de GP van Bahrein zelfs af tegen Sauber.

Tot nu toe is het Williams nog niet gelukt om door te dringen tot Q2. Stroll weet wel zeker dat het ook Massa niet was gelukt om dat met de huidige auto te bereiken. "Denk je echt dat Massa een seconde sneller was geweest?" Stroll richt zijn hoop vooral op de nieuwe testsessie die na de GP van Spanje plaatsvindt in Barcelona. "Die test is voor ons inderdaad erg belangrijk. Elke ronde waarin we iets nieuws kunnen uitproberen, is voor ons van belang."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen