Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Leclerc doet oproep aan Ferrari: "Daar moet nu de focus op liggen"

Een weekend om snel te vergeten voor alle Tifosi-fans en al helemaal voor Ferrari-coureur Charles Leclerc. Gelukkig heeft hij wel een idee waar het probleem van de Ferrari zit.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een meer dan matige kwalificatie kwam Charles Leclerc niet verder dan een negentiende plek tijdens de Grand Prix van Spanje. Alleen de Williams van Logan Sargeant was langzamer. Omdat het team besloot de versnellingsbak te wisselen bij de Monegask moest hij vanuit de pitlane de race aanvangen. Hij wist zichzelf naar een elfde positie te rijden terwijl zijn teamgenoot Carlos Sainz vanaf de tweede startplek terugviel naar de vijfde positie. Geen lekker weekend dus voor de Italiaanse renstal.

Leclerc had meer gehoopt

Charles geeft na afloop van de race eerlijk aan dat Ferrari meer worstelt met de auto dan hij gehoopt had. "Het gevoel in vergelijking met zaterdag (in de kwalificatie) is beter zondag. Maar we zijn nog steeds langzaam."

"We hadden de harde band en we gingen ervan uit dat dit een goede band was voor ons. Dit bleek helemaal niet het geval, de band had geen grip, al helemaal niet aan de voorkant. Maar bij de volgende set harde banden deed ik precies hetzelfde en toen werkte het wel. Het lijkt erop dat we de banden niet in het optimale wekvenster weten te krijgen. En als dat ons wel lukt, verrast dat ons. Er is dus veel werk aan de winkel."

Bandentemperatuur lijkt de boosdoener te zijn

De Monegask heeft wel een idee waar het teleurstellende tempo van Ferrari vandaan komt: "De temperatuur kwam wel in de banden, maar de slijtage ook en de slijtage kwam sneller dan de temperatuur. Ik had echt onderstuur like crazy."

Het probleem zit hem dan ook voornamelijk in de temperatuur van de banden. "We missen veel snelheid, vooral in de race. Ik denk dat we echt ons moeten focussen op de pieken van de performance in de banden, en hoe we daar beter mee om kunnen gaan. Twee of drie graden geeft een ontzettend groot verschil in balans. Ook als de wind een beetje van richting verandert, verandert de auto ook. Dat is dus erg lastig."

Voor nu moet de focus liggen op de aankomende races. "We moeten proberen om deze upgrade goed te begrijpen en zo kunnen we de volgende races de uitvoering van de upgrade maximaliseren", concludeert de Ferrari-coureur.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken