Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc dolblij met zege na daverend gevecht met Verstappen: "Ik probeerde slim te zijn"

Charles Leclerc is de eerste Grand Prix-winnaar van het jaar. De Ferrari-man won na een mooi gevecht met Max Verstappen.

Verstappen Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het was de eerste zege voor Ferrari in ruim tweeënhalf jaar tijd. Charles Leclerc was goed voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein, terwijl zijn teamgenoot als tweede over de meet ging. Het stemde de Monegask logischerwijs zeer tevreden.

"Ik val in herhaling, maar het waren twee lastige jaren. We wisten dat de nieuwe regels voor kansen zouden zorgen voor het team. De jongens hebben het zo geweldig gedaan en hebben een geweldige auto gebouwd", glundert hij.

"Dit is de best mogelijke start", gaat Charles al jubelend verder. "Poleposition, de overwinning, de snelste ronde en een 1-2 voor Ferrari samen met Carlos. We hadden niet op meer kunnen hopen. Bedankt voor de fans die ons zijn blijven steunen de laatste jaren. Dat was niet makkelijk, maar het is geweldig om weer terug aan de top te zijn."

Gevecht met Verstappen

Leclerc moest aan het begin van de race echter wel meerdere keren Max Verstappen van zich afschudden. De Monegask genoot van het gevecht, waarin hij naar eigen zeggen slim probeerde te racen.

"Ik probeerde zo slim mogelijk te zijn en de DRS zoveel mogelijk te gebruiken. Ik probeerde zo vroeg mogelijk te remmen in bocht een, zodat ik bij de detectie van de DRS zo dicht mogelijk achter Max zouden zitten. Dat werkte en ik pakte mijn P1 terug, dus ik ben gewoon heel blij dat het gelukt is!"

Aan het einde kwam zijn zege in gevaar door de safety car, maar het liep voor Leclerc met een sisser af. "Ik wilde geen safety car, maar mijn herstart was heel goed. Daardoor had ik marge tot aan het einde van de race."

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull