Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc dolblij met zege na daverend gevecht met Verstappen: "Ik probeerde slim te zijn"

Charles Leclerc is de eerste Grand Prix-winnaar van het jaar. De Ferrari-man won na een mooi gevecht met Max Verstappen.

Het was de eerste zege voor Ferrari in ruim tweeënhalf jaar tijd. Charles Leclerc was goed voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein, terwijl zijn teamgenoot als tweede over de meet ging. Het stemde de Monegask logischerwijs zeer tevreden. "Ik val in herhaling, maar het waren twee lastige jaren. We wisten dat de nieuwe regels voor kansen zouden zorgen voor het team. De jongens hebben het zo geweldig gedaan en hebben een geweldige auto gebouwd", glundert hij. "Dit is de best mogelijke start", gaat Charles al jubelend verder. "Poleposition, de overwinning, de snelste ronde en een 1-2 voor Ferrari samen met Carlos. We hadden niet op meer kunnen hopen. Bedankt voor de fans die ons zijn blijven steunen de laatste jaren. Dat was niet makkelijk, maar het is geweldig om weer terug aan de top te zijn."

Gevecht met Verstappen

Leclerc moest aan het begin van de race echter wel meerdere keren Max Verstappen van zich afschudden. De Monegask genoot van het gevecht, waarin hij naar eigen zeggen slim probeerde te racen. "Ik probeerde zo slim mogelijk te zijn en de DRS zoveel mogelijk te gebruiken. Ik probeerde zo vroeg mogelijk te remmen in bocht een, zodat ik bij de detectie van de DRS zo dicht mogelijk achter Max zouden zitten. Dat werkte en ik pakte mijn P1 terug, dus ik ben gewoon heel blij dat het gelukt is!" Aan het einde kwam zijn zege in gevaar door de safety car, maar het liep voor Leclerc met een sisser af. "Ik wilde geen safety car, maar mijn herstart was heel goed. Daardoor had ik marge tot aan het einde van de race."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen