Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc en Sainz op de bres voor Binotto: "Rome is niet in een dag gebouwd"

Mattia Binotto staat onder druk bij Ferrari. Gaat hij het schip verlaten? Ook Charles Leclerc en Carlos Sainz wordt hun mening gevraagd.

De afgelopen weken wordt er in de Italiaanse media aan de stoelpoten gezaagd van Ferrari-teambaas Mattia Binotto. Een kleine twee weken werd er gespeculeerd over een ontslag, maar toen kwam Ferrari met een statement waarin het reageerde dat het slechts geruchten waren. Dat Binotto zou blijven, werd niet gezegd. Afgelopen vrijdag meldden verschillende media dat de Italiaan nu zelf is opgestapt, omdat hij geen vertrouwen meer voelt vanuit het Ferrari-management. Hoe denken de twee Ferrari-coureurs eigenlijk over de situatie?

Leclerc: "Altijd geruchten rond Ferrari"

Charles Leclerc wil er liever niet te lang bij stilstaan. Hij wijst op de groei van Ferrari en benadrukt dat alles momenteel geruchten zijn die alleen in de media rondgaan. "Er zijn altijd geruchten in de Formule 1, zeker rond Ferrari. Dat zal nooit veranderen. Als je het einde van het jaar nadert, komen er altijd geruchten. Als team moeten we onszelf op ons werk focussen en alles wat er buiten het team gebeurt daar moeten we ons van afsluiten", is hij helder tegenover onder meer RacingNews365 . "Mensen vergeten wel eens hoe groot de stap is die we hebben gezet van vorig jaar naar dit jaar. We moeten zeker nog een stap maken, maar ik ben er zeker van dat we dat allemaal samen kunnen doen. Daarnaast heb ik niet veel te zeggen. We moeten niet te veel aandacht geven aan de geruchten."

Sainz: "Rome niet in een dag gebouwd"

Carlos Sainz neemt het iets duidelijker op voor zijn teambaas. Hij vindt dat Ferrari van ver is gekomen en trots mag zijn op de stappen die ze hebben gezet. Wel erkent de Spanjaard dat het nog beter moet bij de renstal uit Maranello. "Ik weet uit ervaring dat Rome niet in een dag is gebouwd', zegt hij bij Sky Sports . "Je moet rekening houden met waar we vandaan komen. Als je ziet hoeveel progressie we de afgelopen twee jaar hebben geboekt als team, dan is dat enorm. Het team werkt goed en intern zijn we heel kritisch, maar naar buiten beschermen we elk individu en hanteren we een no blame culture." "We willen iedereen beschermen en dat doen we heel goed", vervolgt Carlos. "Toch is het waar dat er dit jaar genoeg fouten zijn gemaakt en we een beter team willen zijn. Dat gebeurt niet van het ene op het andere jaar en we moeten onszelf blijven verbeteren." Maar ook dit jaar is Ferrari volgens Sainz nog beter geworden. "In de tweede helft van het seizoen zijn we een beetje beter geworden op alle vlakken, maar hebben we de auto gewoon niet goed genoeg ontwikkeld", zo luidt zijn conclusie.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie