Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Leclerc: "Ferrari gooit het over andere boeg tijdens wintertest"

Vorig jaar blies Ferrari iedereen weg bij de eerste tests in Barcelona. Dat is nu wel even anders. Maar volgens Charles Leclerc is er geen reden tot zorg. “We pakken het dit jaar anders aan.”

Charles Leclerc, die op het laatste moment de grieperige Sebastian Vettel verving, kwam woensdag na 132 ronden tot een elfde tijd van 1:18.289, zo’n anderhalve seconde achter de snelste man van de dag, zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in zijn Mercedes W11. Volgens de Monegask is het snelheidsverschil eenvoudig te verklaren.

"We hebben onze aanpak vergeleken met vorig jaar een beetje veranderd", aldus Leclerc ten overstaan van RacingNews365. "Vorig jaar ging het geweldig tijdens de test, maar de races verliepen minder goed. Daaruit hebben wij onze lessen getrokken. We gaan nu uit van onszelf. En dat moet zich gaan uitbetalen."

Volgens Leclerc bestond de eerste testdag voornamelijk uit het vergelijken van data vanuit de fabriek in Maranello met data die op het circuit werden vergaard. "Ik heb niet echt op de limiet gereden", beweert de tweevoudig Grand Prix-winnaar. "Maar hoe meer ronden we rijden, des te meer we vertrouwen kunnen meenemen naar Melbourne. We hebben veel geleerd, ik heb er een positief gevoel over."

Op de vraag of de nieuwe Ferrari SF1000 meer downforce genereert dan zijn voorganger reageert de 22-jarige ietwat ontwijkend. "Moeilijk om daar nu al iets over te kunnen zeggen. Het gevoel in de bochten is vrij goed, maar ik vind het lastig om verschillende jaren met elkaar te vergelijken. De eerste race is een goede graadmeter straks, dan kunnen we ook de banden beter beoordelen. Het is nu vrij koud in Barcelona, en dat heeft invloed op de banden."

Leclerc bevestigt tenslotte dat de nieuwe Ferrari min of meer een flexibele basis afstelling kent. "Sebastian en ik hebben verschillende rijstijlen. Dat maakt het vorig seizoen wel eens lastig de auto voor ons beiden goed te laten werken. In sommige races hadden we het daardoor zwaar. We hebben nu meer flexibiliteit en dat moet er voor zorgen dat de auto beter bij onze verschillende rijstijlen aansluit."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend