Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc gaat strijd aan met Verstappen voor zege in sprintrace: "Al heb ik daar geen idee van"

Charles Leclerc kende een zeer moeilijk begin van de vrijdag in Miami door een mislukte eerste vrije training. De Monegask wist zich knap te herpakken tijdens de kwalificatie voor de sprintrace en start daarin als tweede.

Leclerc Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al na een paar minuten spinde Charles Leclerc in de eerste en enige vrije training voor de Grand Prix van Miami. Hij zette zijn auto uit, stapte uit zijn Ferrari en moest de rest van de training toekijken. Maar daar leek de Monegask totaal geen last van te hebben tijdens de kwalificatie voor de sprintrace, want zonder enige moeite zette hij zijn auto op de eerste startrij neer.

Leclerc is dan ook blij met zijn prestatie. "De kwalificatie was op een gegeven moment twee races achter elkaar een zwak punt", zegt de Ferrari-coureur tegenover F1 TV. "In China was iets beter, maar daar we hadden niet de auto om dat ook echt te laten zien. En in zo'n moeilijk weekend, omdat ik natuurlijk maar één ronde in VT1 reed, dus ik moest in de kwalificatie meteen voluit gaan. En we mochten maar één set banden gebruiken in SQ1, dus het was heel erg lastig."

De Monegask gaat verder: "Maar ik had meteen het goede gevoel te pakken en het harde werk dat ik eerder in het seizoen heb gedaan om de banden in de juiste window te krijgen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben dus blij, want er wordt nu zoveel gepraat en je bent zo goed als je laatste race in deze sport. Het is duidelijk dat als je twee races achter elkaar slecht hebt gepresteerd in de kwalificatie, waarin ik het niet zo goed heb gedaan, mensen beginnen te praten, dus het is goed om daar een einde aan te maken."

Leclerc mikt op overwinning in Miami

Leclerc weet dat hij dit vol moet blijven houden. "Maar nu moet ik natuurlijk werken aan de consistentie en proberen om op dat niveau te blijven, om de banden consequent in het juiste window plaatsen, zoals ik in het verleden heb gedaan."

Dan naar de sprintrace. Vanaf de tweede startplek heeft hij kans op de overwinningen, maar dan moet hij wel Max Verstappen verschalken. Zijn doel is in ieder geval duidelijk. "Een P1", zo zegt Leclerc als hem wordt gevraagd waar hij naar streeft in de race op zondag.

Al heeft hij niet echt een idee waar hij staat qua racepace. "Ik heb één ronde gereden in de eerste vrije training, ik heb dus geen idee van ons snelheid in de race. Ik hoop echt dat we een goede sprintrace kunnen rijden en een goed racetempo hebben om de hoop te hebben om zondag te kunnen winnen."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'