Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc gelooft Verstappen te kunnen verslaan: "Dan ben ik er zeker van dat het zal lukken"

Charles Leclerc heeft na zijn winst in Oostenrijk het geloof weer terug. Alhoewel hij 38 punten achter staat op Max Verstappen in het kampioenschap, denkt de Ferrari-coureur dat hij en zijn team het gat kunnen dichten. Dan moeten ze echter wel perfect zijn.

Leclerc Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na vijf Grands Prix vol pech wist Charles Leclerc in Oostenrijk eindelijk weer eens op het podium te eindigen. Hij stond meteen op de bovenste trede en wist dus Max Verstappen te verslaan. Zijn naaste belager in de strijd om de titel zag de Ferrari-coureur tijdens het vorige raceweekend vijf punten inlopen.

Belangrijk, zo oordeelt Leclerc in gesprek met onder andere RacingNews365. "Het was een belangrijke overwinning, zeker voor mij, want we hadden vijf lastige races die niet goed verliepen voor mij. Het was belangrijk om wat punten dichter bij op Max te komen."

Of hij dit weekend weer kan schitteren, durft Leclerc nog niet hardop te zeggen. Hij weet wat het potentiële struikelblok is. "Dit weekend moeten we het nog even aanzien, want de laatste jaren was het hier heel, heel lastig. Bandenmanagement was een dingetje en wij worstelden daar mee. Daarom zullen we ons daar in de vrije trainingen vol op focussen, zodat we op dat vlak helemaal klaar zijn voor de race."

Leclerc tevreden

Alhoewel bandenmanagement een uitdaging zal worden op het snikhete circuit, is Leclerc over het algemene wel tevreden hoe Ferrari dat probleem dit jaar tackelt. "Red Bull was in Oostenrijk beter in het opwarmen van de banden dan ons. Kijkend naar die race ben ik er niet ontevreden over dat we de eerste paar ronden Red Bull niet wisten te volgen, want later in de race hadden wij daar weer profijt van."

"Het klopt echter dat Red Bull vaak erg sterk is in de eerste ronden van de stint qua banden, terwijl dat voor ons juist meer een zwak punt is. Toch moeten we naar het volledige plaatje kijken en het bandenmanagement gaat goed bij ons. We moeten blijven werken, want het wil niet zeggen dat dat dit weekend ook zo zal zijn. Over het algemeen ben ik echter tevreden."

Leclerc gelooft in de titel

Gevraagd of het geloof in het winnen van de titel weer terug is, benadrukt Leclerc dat het geloof nooit is weggeweest. "Het doel is nog steeds om de titel te winnen. Ik ben niet van plan om nog meer punten te verliezen dan we nu al hebben verloren. 38 punten is een significant gat, maar het betekent niet dat het onmogelijk is om kampioen te worden."

"Ik geloof er nog steeds net zoveel in als vijf races geleden. We hebben wat fouten gemaakt en wat betrouwbaarheidsproblemen gehad, maar nu moeten we gewoon perfect zijn tot aan het einde van het seizoen. Dan ben ik er zeker van dat we het gat naar Max kunnen dichten."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x