Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

Leclerc is worstelende Verstappen te snel af in tweede vrije training GP Australië

Charles Leclerc was de snelste man tijdens de tweede vrije training in Australië. De Monegask dook als enige in de 1.19 en verschalkte zo Max Verstappen, die niet heel tevreden was met zijn Red Bull-bolide. Toch kwam hij nog aardig dicht in de buurt van zijn concurrent.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De tweede vrije training begon om 08:00 uur Nederlandse tijd, oftewel om 16:00 uur Australische tijd. Het is het tijdstip waarop op zaterdag eveneens de kwalificatie begint en ook is de tweede vrije training qua tijdstip de meest representatieve training voorafgaand aan de race.

Het zonnetje, dat tijdens de eerste vrije training nog scheen, had plaatsgemaakt voor bewolking, waardoor de temperatuur met ongeveer twintig graden relatief laag was. De meeste coureurs doken meteen op de medium banden het asfalt op. In de eerste twintig minuten zwaaide Ferrari net als in VT1 met de scepter, terwijl Red Bull nog worstelde. Max Verstappen was niet tevreden met zijn bolide, die hij beschreef als 'gevaarlijk in de snelle bochten', zoals hieronder te zien is op de beelden.

Zachte banden

Na een kleine twintig minuten kwamen de eerste rood omringde banden tevoorschijn, waarop Ferrari meteen sneller was dan tijdens VT1. Na een half uur stond Carlos Sainz bovenaan, gevolgd door zijn teamgenoot Charles Leclerc en Fernando Alonso. Max Verstappen was bezig aan een goede ronde, maar in de laatste sector verloor hij door wat in de weg rijdend verkeer en een fout een paar tienden.

Bij de tweede poging op het snelle 'rode' rubber dook Leclerc als eerste coureur onder de 1.19. Verstappen was opnieuw nagenoeg even snel als Ferrari in de eerste twee sectoren, maar na een nieuwe fout in de derde sector bleef hij haken op vier tienden van een seconde. Het resulteerde in een radiobericht waar behalve weg gepiepte woorden niets te horen was. Een derde poging bracht Verstappen wat dichterbij, maar een gele derde sector zorgde toch nog voor een achterstand van 0,2 seconde. Niet slecht, zeker gezien Max redelijk wat worstelde met zijn RB18 in de laatste sector.

Uitslag Tweede vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Lange runs

Verstappens teamgenoot Sergio Perez was ook nog niet helemaal op snelheid. Hij gaf zo'n 0,7 seconde toe op snelste man Leclerc, terwijl Fernando Alonso en Esteban Ocon er namens Alpine ook goed bij zaten. Achter hen zat een gaatje naar de rest van het middenveld, waar Alfa Romeo, McLaren, AlphaTauri en Mercedes 'streden' om de plekken zeven tot en met veertien. Haas, Aston Martin en Williams reden achteraan. Sebastian Vettel kon niet meedoen aan de tweede training, vanwege een motorwissel na VT1.

Met nog twintig minuten op de klok kon de score alvast worden bevroren, want de tijden zouden niet meer verbeterd worden. De coureurs gingen namelijk de baan op voor de langere runs. Daarin waren Verstappen en de beide Ferrari-coureurs redelijk aan elkaar gewaagd, al leken de Italianen veel last te hebben van het inmiddels bekende fenomeen porpoising. Ook daar kan het dus nog beter. Het belooft veel voor de rest van het weekend!

Ook interessant:

'Verstappen moet waken voor superagressieve Hamilton, FIA draait duimschroeven aan'

Wat gebeurde er in aanloop naar de Grand Prix van Australië? In onderstaande video praten we je binnen enkele minuten weer bij!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training