Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc loopt helemaal leeg na nieuwe dramarace

Charles Leclerc kan gerust een van de pechvogels van het weekend in Groot-Brittannië worden genoemd. Vanaf de elfde plek zakte de Monegask nog verder weg naar P14. De oorzaak was een veel te vroege switch naar de intermediates.

Leclerc race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc kende al een niet al te best weekend op Silverstone en daar kwam nog eens een rampzalige race overheen. De Ferrari-coureur zette zijn auto op de elfde plek neer tijdens de kwalificatie, maar gokte en verloor tijdens de Grand Prix. Hij kwam namelijk veel te vroeg binnen voor een setje intermediates, terwijl het nog niet nat genoeg was.

"Het was duidelijk de verkeerde keuze. Ik zal terugkijken naar de beslissing, ook met het bericht dat ik kreeg. Met de informatie die ik in de auto had, had ik het gevoel dat het de juiste keuze was. Het regende op een bepaalde plek namelijk al best aardig en er werd verteld dat het in die ronde heel hard zou regenen", zo steekt Leclerc zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken, in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik stopte dus om te anticiperen op de situatie, maar de regen kwam acht of negen ronden later. Dat was dus ook het einde van onze race en dat is erg frustrerend. Het is opnieuw een weekend om te vergeten en het beginnen er inmiddels wel veel te worden."

Leclerc vervolgt: "Het is als vanzelfsprekend erg moeilijk en dat hoef ik niet uit te leggen. Maar het is al vier races lang erger dan een nachtmerrie. Hopelijk komen we snel terug. Ik wil gewoon teruggaan naar het team. We moeten gaan analyseren op welke manier we deze beslissingen aan mijn kant nemen en waarom we tijdens de race aan de verkeerde kant zaten."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership