Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc niet onfeilbaar in strijd met Verstappen: "Ik ga nog fouten maken"

Het seizoen verloopt voor Charles Leclerc nog foutloos en nagenoeg perfect, maar de Ferrari-coureur voorspelt dat dit niet het hele jaar zo zal blijven.

Charles Leclerc is sinds de start van het Formule 1-seizoen onafgebroken WK-leider gebleven. De Ferrari-coureur kan alleen maar tevreden zijn over zijn ruime voorsprong in het coureurskampioenschap. Met 71 punten staat hij ruimschoots voor op onder andere concurrenten George Russell (37), Carlos Sainz (33) en natuurlijk regerend wereldkampioen Max Verstappen (25). Het had bijna niet beter gekund tijdens de eerste drie Grands Prix van het seizoen, zo legt hij uit ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Nee, nee, dit kón gewoon niet beter op een P1-finish in Djedda na! Maar ja, we moeten niet te hebzuchtig worden natuurlijk."

Leclerc zal fouten gaan maken

Er is niets waar Leclerc met ontevredenheid naar terugkijkt. "Het is eigenlijk exact de aanpak geweest die ik wilde", zegt de tevreden Monegask. "Ik wil voor de rest van het jaar op deze manier doorgaan. Ik denk dat het belangrijk is dat we niet teveel fouten moeten maken en er altijd bij moeten staan." Of dat altijd lukt, dat betwijfelt hij. "Nu pakte het goed uit, maar we hebben maar drie races gehad in dit wereldkampioenschap. Ik zal fouten gaan maken dit jaar, natuurlijk, want dat gebeurt bij iedereen. Ik moet alleen proberen de minste fouten te maken!"

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton