Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc niet onfeilbaar in strijd met Verstappen: "Ik ga nog fouten maken"

Het seizoen verloopt voor Charles Leclerc nog foutloos en nagenoeg perfect, maar de Ferrari-coureur voorspelt dat dit niet het hele jaar zo zal blijven.

Leclerc win Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc is sinds de start van het Formule 1-seizoen onafgebroken WK-leider gebleven. De Ferrari-coureur kan alleen maar tevreden zijn over zijn ruime voorsprong in het coureurskampioenschap. Met 71 punten staat hij ruimschoots voor op onder andere concurrenten George Russell (37), Carlos Sainz (33) en natuurlijk regerend wereldkampioen Max Verstappen (25).

Het had bijna niet beter gekund tijdens de eerste drie Grands Prix van het seizoen, zo legt hij uit ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Nee, nee, dit kón gewoon niet beter op een P1-finish in Djedda na! Maar ja, we moeten niet te hebzuchtig worden natuurlijk."

Leclerc zal fouten gaan maken

Er is niets waar Leclerc met ontevredenheid naar terugkijkt. "Het is eigenlijk exact de aanpak geweest die ik wilde", zegt de tevreden Monegask. "Ik wil voor de rest van het jaar op deze manier doorgaan. Ik denk dat het belangrijk is dat we niet teveel fouten moeten maken en er altijd bij moeten staan."

Of dat altijd lukt, dat betwijfelt hij. "Nu pakte het goed uit, maar we hebben maar drie races gehad in dit wereldkampioenschap. Ik zal fouten gaan maken dit jaar, natuurlijk, want dat gebeurt bij iedereen. Ik moet alleen proberen de minste fouten te maken!"

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

21 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull