Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc onthult 'inschattingsfout' na verlies in Bakoe

Heeft Leclerc nu de tweede plaats gewonnen of de eerste verloren bij de GP van Azerbeidzjan? Zelf houdt de Ferrari-rijder het op het laatste.

leclerc Baku race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het begint een beetje het verhaal van Charles Leclerc te worden. Wel poleposition pakken, maar niet winnen op zondag. 26 keer startte de Ferrari-coureur van poleposition, maar desondanks heeft hij 'pas' 7 zeges op zijn naam staan in de Formule 1. In Azerbeidzjan startte hij zelfs voor het vierde opeenvolgende jaar vanaf P1, maar andermaal slaagde hij er niet in om in de straten van Bakoe te winnen. 

Daar baalde Leclerc zelf natuurlijk ook heel erg van. "Het was een behoorlijk frustrerende race", reageert Leclerc na het mislopen van de zege. Hij werd tweede achter Oscar Piastri, die hij na ingehaald te zijn continu in zijn vizier had, maar niet kon passeren. "Zij hadden, denk ik, een lager downforce-pakket. Wij hadden iets meer downforce, waardoor we vrij snel waren in de kastelen-sectie. Maar op alle rechte stukken vlogen ze, en dat is waarschijnlijk waar ik de race verloor. Dat heb ik verkeerd ingeschat."

Nadat de latere racewinnaar, die van P2 startte, Leclerc had ingehaald, was de Monegask niet direct bezorgd om de zege mis te lopen. "Toen Oscar me inhaalde in bocht 1, maakte ik me niet al te veel zorgen. Ik wilde gewoon binnen de DRS blijven, mijn banden goed te houden en proberen om hem later te pakken." 

"Die kans deed zich echter nooit meer voor, gewoon omdat we te langzaam waren op het rechte stuk, dus ja, dat was een kleine inschattingsfout met grote gevolgen. Soms doet het pijn, maar het is zoals het is."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"