Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc roept op tot actie na 'vreemde' titelwinst Verstappen

Na de Grand Prix van Japan was er enige verwarring of Max Verstappen al wereldkampioen was. Ook de F1-coureurs en teams zelf wisten het niet direct. Charles Leclerc hoopt dat de vreemde gebeurtenis in de toekomst wordt voorkomen.

Leclerc Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen werd door het winnen van de Grand Prix van Japan gekroond tot wereldkampioen van 2022, al was het na afloop van de race nog even de vraag of hij genoeg punten had om niet meer ingehaald te worden. Er ontstond verwarring omdat slechts de helft van de totale racerondes werden verreden na een lange rode vlag-periode.

De bepalende woorden in de FIA-reglementen waren uiteindelijk 'and cannot be restarted'. Het uitdelen van minder punten in een race wordt pas gedaan als de race niet herstart zou worden na een rode vlag. Dit was in Suzuka niet het geval, maar duidelijk was het voor de Formule 1-teams en -coureurs niet. Ook Charles Leclerc was na afloop van de race verbaasd, zo legt hij in Austin uit aan onder andere RacingNews365.

"Het was een beetje vreemd, want de eerste keer dat ze zeiden dat Max wereldkampioen was, keek hij naar mij en zei hij: 'Nee, dat ben ik niet'. Ik antwoordde dat hij het misschien wél was, omdat men het daar zei. Het was in ieder geval niet duidelijk voor ons allemaal. Er was veel onduidelijk na afloop van de race. Volledige punten, geen volledige punten, penalty, geen penalty..."

Leclerc hoopt op verandering

Een situatie zoals in Japan moet volgens de Ferrari-coureur voorkomen worden. "Ik denk dat we hier beter mee om moeten gaan, dat is zeker", zo vervolgt hij. "Ik weet zeker dat we het hier tijdens de laatste raceweekenden over gaan hebben, zodat we een stap in de goede richting zetten en het beter kan gaan."

Wat er precies moet veranderen, dat laat Leclerc nog in het midden. Toevallig kwam de FIA op vrijdag in de VS met een reactie. De regels zijn volgens de autosportbond goed toegepast tijdens de GP van Japan, maar om in de toekomst verwarring te voorkomen, zullen de regels en de bewoording nog eens goed onder de loep worden genomen.

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"