Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc stipt voordeel op Red Bull aan: "Weet zeker dat de resultaten er komen"

Charles Leclerc kende niet de race waar hij op hoopte in Monaco, maar de Ferrari-coureur doet nog altijd volop mee in de strijd om de wereldtitel. De Monegask blijft vertrouwen houden in zijn team.

Charles Leclerc is anno 2022 voor het eerst in zijn carrière verwikkeld in de strijd voor de wereldtitel Formule 1. Dit kan voor druk zorgen bij de Ferrari-coureur, maar naar eigen zeggen valt dit heel erg mee. Hij merkt geen verschil met voorgaande seizoenen en heeft ontzettend veel vertrouwen in de Scuderia.

"Ik voel eerlijk gezegd geen extra druk", zegt hij tegen onder andere RacingNews365. "Ik voel ook geen grotere verantwoordelijkheid dit jaar in vergelijking met de voorgaande jaren. Ook vorig jaar was het mijn verantwoordelijkheid om het team weer naar voren te helpen, vooral met zo'n grote naam als Ferrari. Ik focus mij gewoon op het werk."

Dit is volgens de Monegask genoeg om weer goede resultaten te boeken. "Ik ben er zeker van dat als we het werk goed doen in het weekend, we de kans hebben om (de titel) te winnen dit jaar. Dat maakt me natuurlijk erg blij en dat maakt het werk een stuk leuker, wetend dat ik een competitieve auto onder mij heb liggen. We moeten ons focussen op onszelf en de resultaten komen vanzelf."

Voordeel van Ferrari op Red Bull

Leclerc bekijkt waar de kansen liggen voor Ferrari ten opzichte van Red Bull. Volgens de Monegask heeft de F1-75 veel potentie, maar zijn er een aantal uitblinkers. "Ik denk dat de bochten op middelhoge snelheid onze snelste bochten zijn. Er zijn er niet al te veel van daarvan, maar ik denk dat we over het algemeen overal wel een sterk pakket hebben."

Over eventuele problemen bij Ferrari met de motor maakt Leclerc zich geen zorgen. "Ik denk dat het team weet waar het vandaan komt, dus dat geeft mij het vertrouwen dat het niet gebeurt. Ik hoop het niet, natuurlijk en het doel is dat het niet meer voorkomt. Het feit dat we het probleem hebben gevonden, laat al zien dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt. Ik ben er zeker van dat het team alles op alles zet zodat het niet weer gebeurt."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt