Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Trainingen gaven een verkeerd beeld, Mercedes is sneller"

Charles Leclerc kende een sterke vrijdag, maar is van mening dat er tijdens de trainingen een vertekend beeld is ontstaan van de krachtmeting tussen Ferrari en Mercedes.

Leclerc Italië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc eindigde zowel de eerste als de tweede vrije training op het Circuit van Monza op de eerste plaats. In de wisselende condities was hij in zijn SF90 de gehele vrijdag de snelste coureur, maar de Monegask is van mening dat dat in de praktijk eigenlijk wel meevalt. Sterker nog, Leclerc verwacht dat Mercedes zaterdag het betere team zal zijn.

"Het was mooi om op vrijdag de snelste te zijn", zo vertelt de jonge Ferrari-coureur tegenover onder andere RacingNews365. "Als ik echter naar het totaalplaatje kijk, dan vrees ik dat Mercedes morgen sterker voor de dag zal komen. Qua tijd zaten ze namelijk heel dicht op mij, terwijl ze hun snelste ronden reden terwijl het licht aan het regenen was."

"Mijn snelste tijd zette ik daarentegen neer toen het zo goed als droog was. Ik verwacht dan ook dat Mercedes zaterdag heel snel zal zijn en op zondag mogelijk nog sneller, aangezien hun racepace er in de vrije trainingen zeer sterk uit zag. Het was een goede dag, maar de uitslagen van de trainingen hebben niet het goede beeld gegeven."

Tegelijkertijd genoot de Monegask op vrijdag met volle teugen van zijn eerste meters in een Ferrari op de heilige Italiaanse grond, waar hij wordt gesteund door duizenden dolenthousiaste Tifosi: "Het was de allereerste keer in mijn carrière dat het me tijdens het rijden opviel hoeveel er voor me wordt gezongen en gesprongen. Het is echt een gekkenhuis en dat is prachtig om te zien", aldus Leclerc.

Met medewerking van Joe van Burik

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken