Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc vol goede moed ondanks crash: "Dat is een goed teken"

Het was een vrijdag van pieken en dalen bij Charles Leclerc. In de eerste vrije training zette hij de Ferrari nog in de muur, maar later op de dag was de Monegask de snelste man op de baan in Bakoe. Wat Leclerc in ieder geval tevreden stelt, is de snelheid in de Ferrari.

Leclerc FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De snelheid weet Charles Leclerc altijd snel te vinden in Bakoe, maar bijna net zo vaak zet hij zijn auto in de muur in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Dat gebeurde ook op de vrijdag in Bakoe, maar uiteindelijk wist Leclerc toch de snelste man van de dag te worden.

Binnen dertig minuten in de eerste sessie zette hij zijn Ferrari al in de muur. Daar gaat hij allereerst op in. "Er valt niet veel te zeggen over de crash. Ik remde iets te hard aan de rechterkant van de baan, terwijl de baan nog vies was. Ik blokkeerde mijn wielen en het was te laat om naar rechts (de uitloopstrook, red.) te gaan, dus ging ik de muur in", zo legt de Monegask uit tegenover F1TV.

"Het was niet geweldig om het weekend zo te beginnen, maar ik had nog steeds veel vertrouwen in de auto. Toen we aan de tweede training begonnen, was er een probleem met de auto dat we later zagen. Toen ik eenmaal naar binnen was gekomen, hebben we dat specifieke onderdeel vervangen."

Verschillende motorstanden

Leclerc vervolgt: "Het had niets te maken met de crash ervoor, dus de monteurs hebben heel goed werk geleverd. We hadden alleen een probleem met een nieuw onderdeel dat we net op de auto hadden gezet. Ik zal niet teveel in detail treden, maar dat gaf me duidelijk een heel vreemd gevoel met het stuurhuis. Dat hebben we vervangen, zijn nog een keer naar buiten gegaan en toen was het prima. We hebben niet zoveel ronden gereden als waar ik op had gehoopt tijdens, maar we waren in ieder geval wel competitief."

Hoe schat Leclerc zijn eigen kansen in voor dit weekend? "Het zit van voren erg dicht bij elkaar, maar het is erg moeilijk om het in te schatten met al de verschillende motorstanden. Het is een van de circuits die ik leuk vind en we zijn er in het verleden redelijk snel geweest, maar dat betekent niet dat dat op de zaterdag ook het geval zal zijn."

"We moeten nog steeds aan de auto werken, er is nog genoeg te verbeteren. Het rijgedrag moet nog een stuk beter, want ik pakte in de tweede training nog een beetje mijn referenties. Maar we zijn snel en dat is een goed teken. Hopelijk komt er op de zaterdag meer", zo sluit hij af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull