Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc voorspelt rol voor Mercedes in titelstrijd met Verstappen

De grote hoofdrolspelers in de titelstrijd op dit moment zijn Charles Leclerc en Max Verstappen. Toch denkt de Monegask dat Mercedes invloed zal hebben op de strijd in het kampioenschap.

Leclerc Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Hoewel Mercedes in het vorige seizoen haar achtste opeenvolgende kampioenschap wist te winnen, is er van deze dominantie dit jaar weinig te merken. Vooral Lewis Hamilton lijkt te worstelen met het vinden van de snelheid in de 'Silver Arrow'.

Echter gelooft Charles Leclerc dat het Duitse team niet is afgeschreven. "Ik schrijf ze nooit af, omdat ze zo'n sterk team zijn. Dat hebben ze in het verleden ook laten zien. Maar het is waar dat ze het sinds het begin van het seizoen moeilijk hebben", laat Leclerc weten aan CNN.

Tot dusver zijn het Red Bull en Ferrari die vechten voor de overwinningen. Desondanks voorspelt de Monegask dat Mercedes wat punten kan gaan afsnoepen van beide teams door verschillende Grands Prix te winnen. "Ik ben er vrij zeker van dat ze op een bepaald moment in het seizoen in staat zullen zijn om een aantal races te winnen."

Of ze ook mee gaan vechten voor het kampioenschap? Dat denkt de Ferrari-coureur niet. "Ze lijken vrij grote problemen te hebben die wat tijd zullen vergen voordat ze deze opgelost hebben", sluit Leclerc af.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"