Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc voorspelt rol voor Mercedes in titelstrijd met Verstappen

De grote hoofdrolspelers in de titelstrijd op dit moment zijn Charles Leclerc en Max Verstappen. Toch denkt de Monegask dat Mercedes invloed zal hebben op de strijd in het kampioenschap.

Leclerc Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Hoewel Mercedes in het vorige seizoen haar achtste opeenvolgende kampioenschap wist te winnen, is er van deze dominantie dit jaar weinig te merken. Vooral Lewis Hamilton lijkt te worstelen met het vinden van de snelheid in de 'Silver Arrow'.

Echter gelooft Charles Leclerc dat het Duitse team niet is afgeschreven. "Ik schrijf ze nooit af, omdat ze zo'n sterk team zijn. Dat hebben ze in het verleden ook laten zien. Maar het is waar dat ze het sinds het begin van het seizoen moeilijk hebben", laat Leclerc weten aan CNN.

Tot dusver zijn het Red Bull en Ferrari die vechten voor de overwinningen. Desondanks voorspelt de Monegask dat Mercedes wat punten kan gaan afsnoepen van beide teams door verschillende Grands Prix te winnen. "Ik ben er vrij zeker van dat ze op een bepaald moment in het seizoen in staat zullen zijn om een aantal races te winnen."

Of ze ook mee gaan vechten voor het kampioenschap? Dat denkt de Ferrari-coureur niet. "Ze lijken vrij grote problemen te hebben die wat tijd zullen vergen voordat ze deze opgelost hebben", sluit Leclerc af.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x