Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc voorziet mogelijk probleem voor Ferrari: "Dat moeten we gaan analyseren"

Charles Leclerc moest in de sprintrace voor de GP van Emilia-Romagna genoegen nemen met de tweede plaats. De banden van de Ferrari-coureur gingen er sneller aan dan de banden van concurrent Max Verstappen, iets dat moet worden onderzocht voor de race op zondag.

Na een matige start van Max Verstappen kon Charles Leclerc vrijwel de hele sprintrace in Imola leiden, maar in de slotrondes ging het mis bij de Ferrari-coureur. De bandenslijtage was hoger bij Leclerc en Verstappen herpakte de leiding en won de sprintrace. Werk aan de winkel, aldus de WK-leider. "We starten op zondag nog steeds op de eerste startrij", zegt hij voorzichtig optimistisch. "We hadden problemen met de banden richting het einde (van de sprintrace, red.), dus dat moeten we gaan analyseren voor zondag. Uiteindelijk is de hoofdrace morgen en daar moeten we klaar voor zijn." Tot aan de laatste ronden ging het zeer goed volgens Leclerc. "Maar toen kregen we last van wat bandenslijtage bij het linker voorwiel, waardoor we wat (grip) verloren. We gaan aan het werk en komen morgen sterker terug."

Leclerc bedankt de Tifosi

Na afloop van de sprintrace werd Leclerc toegejuicht door duizenden Ferrari-fans op het Italiaanse Imola. Hij bedankt de Tifosi voor hun opkomst: "Het is echt fantastisch. Elke keer als we in Italië zijn, hebben we zo veel support. Het is geweldig om weer zo veel mensen te zien op de tribunes", zegt hij, waarna hij in het Italiaans de fans van Ferrari bedankt.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi