Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc voorziet mogelijk probleem voor Ferrari: "Dat moeten we gaan analyseren"

Charles Leclerc moest in de sprintrace voor de GP van Emilia-Romagna genoegen nemen met de tweede plaats. De banden van de Ferrari-coureur gingen er sneller aan dan de banden van concurrent Max Verstappen, iets dat moet worden onderzocht voor de race op zondag.

Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een matige start van Max Verstappen kon Charles Leclerc vrijwel de hele sprintrace in Imola leiden, maar in de slotrondes ging het mis bij de Ferrari-coureur. De bandenslijtage was hoger bij Leclerc en Verstappen herpakte de leiding en won de sprintrace. Werk aan de winkel, aldus de WK-leider.

"We starten op zondag nog steeds op de eerste startrij", zegt hij voorzichtig optimistisch. "We hadden problemen met de banden richting het einde (van de sprintrace, red.), dus dat moeten we gaan analyseren voor zondag. Uiteindelijk is de hoofdrace morgen en daar moeten we klaar voor zijn."

Tot aan de laatste ronden ging het zeer goed volgens Leclerc. "Maar toen kregen we last van wat bandenslijtage bij het linker voorwiel, waardoor we wat (grip) verloren. We gaan aan het werk en komen morgen sterker terug."

Leclerc bedankt de Tifosi

Na afloop van de sprintrace werd Leclerc toegejuicht door duizenden Ferrari-fans op het Italiaanse Imola. Hij bedankt de Tifosi voor hun opkomst: "Het is echt fantastisch. Elke keer als we in Italië zijn, hebben we zo veel support. Het is geweldig om weer zo veel mensen te zien op de tribunes", zegt hij, waarna hij in het Italiaans de fans van Ferrari bedankt.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull