Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: 'We laten ons niet afleiden door wat Mercedes en Red Bull aan het doen zijn'

Na een aantal pijnlijke jaren voor Ferrari kan de Italiaanse renstal weer meedoen in het wereldkampioenschap Formule 1. Dankzij deze pijnlijke jaren heeft het team geleerd zich niet te laten afleiden door de grootste concurrenten.

Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na de GP van Emilia-Romagna is het gat tussen WK-leider Charles Leclerc en titelverdediger Max Verstappen gekrompen. Ferrari was de eerste paar races de te kloppen partij, maar met de upgrades bij Red Bull is het nog maar de vraag of dit zo blijft. Voor Leclerc maakt het weinig uit, want hij laat zich niet afleiden.

Het kan volgens de Monegask vaker voor gaan komen dat Verstappen en Red Bull de allersnelsten zijn. "We moeten blijven oppassen, het is namelijk erg close", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Het is lastig te voorspellen of Red Bull of wij de overhand gaan hebben."

Leclerc ligt er niet wakker van, want de afgelopen jaren is gebleken dat kijken naar de concurrent niet nodig is. "Ik wil dat niet teveel doen. Met de aanpak die wij tijdens de vorige twee seizoenen hadden gehad, konden we ons niet echt focussen op anderen. We waren zo ver teruggezakt van 2019 naar 2020 dat we gewoon terug naar de top wilden."

"De focus lag op onszelf en we vonden daar veel meer waarde in dan telkens naar anderen te kijken. Ik denk dat ik deze aanpak wil behouden voor dit jaar; niet teveel gaan kijken naar wat Mercedes en Red Bull aan het doen zijn, maar focussen op onszelf."

'Op deze manier zijn we de rest van het seizoen succesvol'

Wie teveel naar de directe concurrent kijkt, komt volgens Leclerc minder snel met oplossingen voor problemen binnen het team. "Wat zijn de zwaktes? Ik denk dat het een sterkte voor ons is geworden in de laatste jaren om deze zwaktes te kunnen identificeren", vervolgt de Ferrari-coureur.

"Daarna kunnen we deze zwaktes snel fiksen. Dat is ook wat we dit jaar moeten gaan doen. Ik ben er dan zeker van dat als we het goed aanpakken, de resultaten wel komen."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?