Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc: 'We laten ons niet afleiden door wat Mercedes en Red Bull aan het doen zijn'

Na een aantal pijnlijke jaren voor Ferrari kan de Italiaanse renstal weer meedoen in het wereldkampioenschap Formule 1. Dankzij deze pijnlijke jaren heeft het team geleerd zich niet te laten afleiden door de grootste concurrenten.

Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na de GP van Emilia-Romagna is het gat tussen WK-leider Charles Leclerc en titelverdediger Max Verstappen gekrompen. Ferrari was de eerste paar races de te kloppen partij, maar met de upgrades bij Red Bull is het nog maar de vraag of dit zo blijft. Voor Leclerc maakt het weinig uit, want hij laat zich niet afleiden.

Het kan volgens de Monegask vaker voor gaan komen dat Verstappen en Red Bull de allersnelsten zijn. "We moeten blijven oppassen, het is namelijk erg close", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Het is lastig te voorspellen of Red Bull of wij de overhand gaan hebben."

Leclerc ligt er niet wakker van, want de afgelopen jaren is gebleken dat kijken naar de concurrent niet nodig is. "Ik wil dat niet teveel doen. Met de aanpak die wij tijdens de vorige twee seizoenen hadden gehad, konden we ons niet echt focussen op anderen. We waren zo ver teruggezakt van 2019 naar 2020 dat we gewoon terug naar de top wilden."

"De focus lag op onszelf en we vonden daar veel meer waarde in dan telkens naar anderen te kijken. Ik denk dat ik deze aanpak wil behouden voor dit jaar; niet teveel gaan kijken naar wat Mercedes en Red Bull aan het doen zijn, maar focussen op onszelf."

'Op deze manier zijn we de rest van het seizoen succesvol'

Wie teveel naar de directe concurrent kijkt, komt volgens Leclerc minder snel met oplossingen voor problemen binnen het team. "Wat zijn de zwaktes? Ik denk dat het een sterkte voor ons is geworden in de laatste jaren om deze zwaktes te kunnen identificeren", vervolgt de Ferrari-coureur.

"Daarna kunnen we deze zwaktes snel fiksen. Dat is ook wat we dit jaar moeten gaan doen. Ik ben er dan zeker van dat als we het goed aanpakken, de resultaten wel komen."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull