Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc weet het zeker: "Dan was de overwinning voor mij geweest"

De Formule 1 Grand Prix van Las Vegas telde twee safety car-perioden. Dat was er precies één te veel. Voor Charles Leclerc wel te verstaan.

Verstappen safety car Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc moest genoegen nemen met de tweede plaats in de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas. Dat deed hij na een ook voor hem vermakelijke race ook wel, maar hij weet dat er meer in had gezeten. Wel als die tweede safety car er niet was geweest. En laat die nou net mede door Max Verstappen zijn veroorzaakt na zijn samenkomen met George Russell.

"Ik ben erg blij met de performance in de race. We hebben niks laten liggen en tot en met de laatste ronde heb ik alles gegeven. Ergens ben ik echter ook teleurgesteld, omdat ik denk dat zonder de tweede safety car de zege voor ons was geweest. De eerste stint op medium banden was namelijk goed verlopen en onze nieuwe harde banden waren verser dan die van Max."

"Ik had zo'n vier ronden de tijd om die banden op temperatuur te krijgen en daar slaagden we goed in, dus ik was echt vol vertrouwen dat we konden winnen", vervolgt Leclerc.

Door de tweede safety car-periode kon Verstappen een relatief 'goedkope' pitstop maken zonder al te veel posities verlies, waarna hij dus degene was met versere banden ten opzichte van Leclerc.

"Het is niet dat mijn banden oud waren met 5 ronden op de teller, maar het is qua temperaturen ontzettend lastig om de race op gebruikte banden te hervatten. Dat is hoe we deze race hebben verloren. Maar aan de andere kant was het slot van de race ontzettend gaaf, precies zoals Max al aangaf. De adrenaline gierde door mijn lijf en ik heb er echt van genoten", zo besluit de Monegask op positieve noot.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Ziet Ferrari-komst Newey wel zitten