Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc weigert ondanks kapitale fout zijn aanpak in de strijd met Verstappen te veranderen

Charles Leclerc ging in Frankrijk in de fout, waardoor hij een mogelijke overwinning weggooide en crashte. Toch zal hij zijn aanpak en rijstijl niet veranderen, benadrukt hij.

Nadat hij de ontketende Max Verstappen met relatief achter zich had gehouden in de eerste stint, ging Charles Leclerc de fout in toen hij en zijn team probeerden te reageren op de undercut van de Nederlander. In ronde achttien spinde de Ferrari-coureur namelijk, waardoor hij in de muur terecht kwam en zijn wedstrijd ten einde was. Zoals onze technisch an alist Paolo Filisetti al ontleedde, kwam de fout onder meer tot stond door zijn gewaagde rijstijl , waarbij hij in de bochten tegelijk speelt met het gas- en rempedaal en eigenlijk nooit helemaal van zijn gas afgaat. 'Gecontroleerd overstuur', zo beschrijft onze analist het. Gevraagd naar die techniek, en of hij deze na zijn crash misschien moet veranderen, is Leclerc dat absoluut niet van plan. "Nee, want ik denk dat mijn aanpak me tijdens de meeste Grands Prix dit jaar de overhand geeft gegeven", zo benadrukt de nummer twee in het kampioenschap bij Sky Sports . "Aan het begin van het seizoen wist ik niet echt hoe ik het op sommige circuits moest managen. In Miami bijvoorbeeld, waar ik tijdens de race heel erg aan het worstelen was. Over het algemeen werd het gedurende het jaar echter beter en beter."

Leclerc wil zicht vastbijten in techniek

Volgens Leclerc zijn er teveel voordelen aan de techniek om deze naar de prullenbak te verwijzen. "Het is zeker iets waar ik aan vast wil houden, want er zijn heel veel voordelen aan de stijl." "Het nadeel is dat het veel lastiger is om zo te rijden, maar al met al ben ik een coureur en moet ik in staat kunnen zijn om een auto te controleren die een beetje meer overstuur heeft." "Deze keer pushte ik iets te hard in die ronde en daar heb ik de prijs voor betaald."

Leclerc wil winnen in Hongarije

Lang wil Leclerc er niet meer bij stilstaan. Sportieve revanche wil hij wel, dus daar gaat hij zich dit weekend op de Hungaroring op richten. "Het ligt nu in het verleden. Ik moet verder gaan. Ik focus me honderd procent op de race in Hongarije en zal mijn best proberen te doen." "De best mogelijke reactie is om te winnen. Dat is ook precies wat ik wil gaan doen. Fouten zoals vorig weekend tonen aan dat ik nog beter kan, maar langzaam maar zeker zal dat komen." "Na momenten zoals vorige zondag probeert iedereen je naar beneden te halen en dat is niet makkelijk, maar dat hoort er ook bij. Nu moet ik op mezelf focussen, beter worden en iedereen laten zien wat ik waard ben."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"