Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc wil Red Bull tot fouten dwingen: "Zullen onze kansen zeker pakken"

Na de testdagen in Bahrein wordt Ferrari toch wel gezien als het team dat momenteel het meest in staat moet zijn om Red Bull uit te dagen. Charles Leclerc kijkt vol vertrouwen naar de seizoensstart komend weekend en hoopt direct toe te kunnen slaan.

Leclerc wintertest Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De testdagen verliepen voor Ferrari dit jaar heel voorspoedig. Kende het team vorig jaar nog veel vraagtekens na de wintertest, dit seizoen weet het team volgens Charles Leclerc precies waaraan het moet werken. Dat de nieuwe wagen sterk voor de dag kwam vorige week, blijkt uit de tijden en de data die de Italaanse renstal op het Bahrain International Circuit op de baan legde.

Of het genoeg zal zijn om direct met Red Bull de strijd aan te kunnen gaan? "Het is nu moeilijk om te zeggen. Voor nu is mijn gevoel dat ze voor liggen op ons. Hoeveel, dat is lastig te zeggen. Na de eerste race kan ik daar meer over zeggen", vertelt Leclerc aan de verzamelde media in Bahrein, waaronder RacingNews365.

Leclerc vindt het lastig om echt aan te geven waar Ferrari nu staat ten opzichte van het team van Max Verstappen. "Red Bull is een van de weinige teams die geen volledige racesimulatie heeft gedaan tijdens de testdagen. Normaal gesproken helpt ons dat om te bepalen waar we staan. Bahrein is wel een baan waar ik in het verleden sterk ben geweest en ik hoop dat we nu ook mee kunnen strijden voor de overwinning. Als er een kans ligt, zullen we die zeker pakken."

Red Bull tot fouten dwingen

En dat ziet Leclerc dan ook als een verbetering ten opzichte van vorig jaar. "Meestrijden voor zeges is zeker een stap vooruit. We moeten verder gaan op de positieve flow van het tweede gedeelte van vorig jaar. We zijn 2023 veel slechter begonnen dan we hadden verwacht, maar het tweede deel was erg positief. Iedereen in het team had ook het gevoel dat we in een positieve spiraal zaten, met een duidelijke visie waar we naar toe wilden en hoe we daar moesten komen. Dat is precies hoe we dit seizoen moeten benaderen."

Red Bull wordt na de testdagen en het dominante seizoen 2023 (waarin ze al snel de focus verlegden naar 2024) door velen gezien als de favoriet voor dit jaar. Leclerc hoopt dat hij en Ferrari erin slagen om de druk nu wel op te kunnen voeren. "Als we erin slagen om ze onder druk te zetten, dan kunnen we meer met onze strategie gaan spelen en hen tot fouten dwingen."

Maar of de nieuwe RB20 ook toestaat dat andere teams dichterbij komen? Ook Leclerc weet het niet. "Het is duidelijk dat de Red Bull er dit jaar heel anders uitziet dan vorig jaar, maar ik denk dat je echt onder de motorkap moet kijken om te zien hoeveel risico's ze hebben genomen. Naar onszelf kijkend denk ik niet dat het een kwestie is van hoeveel risico je neemt, maar het gaat om hoeveel je begrijpt van je eigen wagen. Ik denk dat we op dat gebied een enorme stap voorwaarts hebben gezet vanaf Zandvoort vorig jaar, waar we vrij grote updates aan de auto hebben gedaan."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs