Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty Media presenteert toekomstplannen Formule 1 in GP-weekend Bahrein

Formule 1-eigenaren Liberty Media presenteert tijdens de GP van Bahrein over een kleine twee weken haar plannen voor de F1. Vanaf 2021 gaat er veel veranderen in de koningsklasse van de autosport.

Het huidige Concorde Agreement loopt eind 2020 af. In dit reglement staan de belangrijkste financiële, technische en sportieve regels beschreven. Vanaf 2021 gaat de Formule 1 flink op de schop en de teams krijgen voor aanvang van de volgende Grand Prix uitleg over de voorgenomen veranderingen. Inmiddels is al duidelijk dat er een nieuwe motorformule komt, die eenvoudiger en goedkoper is. Daarnaast krijgen de F1-auto's een ander uiterlijk, waarbij er wordt gekeken naar het verbeteren van het spektakel op de baan. Zo moet inhalen voor de coureurs eenvoudiger worden. Derde punt dat hoog op de agenda staat is de invoering van een budget plafond.

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft een uitgesproken mening over de toekomstplannen. " Het is belangrijk dat we de komende weken duidelijk krijgen waar het naar toe gaat met de F1 in de toekomst. Alle teams zijn benieuwd naar de plannen van Liberty Media en mij is verteld dat we deze in Bahrein te zien krijgen", laat de teambaas van Max Verstappen aan Autosport weten. Horner is groot voorstander van een Formule 1 met simpelere motoren en lagere kosten. "Ik kan me niet voorstellen dat de MGU-H gehandhaafd blijft, maar we zijn het erover eens dat het technische reglement moet veranderen en de kosten omlaag moeten. Hoe maakt daarbij niet uit. Momenteel is geen enkel team winstgevend, wat niet gezond is voor de sport."

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"