© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Loeb had voordeel van slechte maandag: "Niet erg om later te starten"

09 jan. 08:30 René Oudman 0 reacties
Voor de vierde keer neemt rallylegende Sébastien Loeb deel aan de Dakar-rally en voor de vierde maal doet de Fransman dat in een Peugeot. Ondanks dat de 44-jarige zichzelf niet tot de favorieten schaart, houdt menigeen rekening met Loeb. Dinsdag zegevierde hij in de tweede etappe van Dakar 2019.

Veel scheelde het echter niet: na 342 kilometer gassen door de Peruviaanse woestijn had Loeb een eindtijd die acht seconden sneller was dan die van concurrent Nani Roma. De Nederlander Bernhard ten Brinke werd keurig derde, op één minuut en twintig seconden van de winnende Fransman.

Na een minder voortvarend verlopen maandag was de dagzege het succes waarop Loeb had gehoopt. "Het was een goede etappe voor mij", blikt hij terug middels een understatement. "Ik had geen problemen. We hebben getracht een goed ritme aan te houden en dat was niet gemakkelijk, maar uiteindelijk kregen we het voor elkaar om de etappe te winnen."

De auto's stonden dinsdag vooraan aan het vertrek - vrij uniek, aangezien de motoren normaliter als eerste van start gaan. "Dat leverde geen problemen op", meent Loeb. "Het was voor ons echter niet verkeerd om iets verder naar achteren te starten", wijst hij op het resultaat van maandag, wat hem en navigator Daniel Elena later deed verschijnen aan de start - vanwege de klassementsvolgorde waarin werd vertrokken.

Na twee dagen racen door Peru vinden Loeb en Elena zichzelf terug op de vijfde positie, binnen twee minuten van raceleider Giniel de Villiers. Ten Brinke bezet overigens een sterke tweede plaats, op 28 seconden van de Zuid-Afrikaanse koploper.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen