Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Madrid sluit bizarre miljoenendeal om Grand Prix te organiseren'

Madrid gaat de Formule 1 naar verluidt 48 miljoen euro per jaar betalen om een Grand Prix te organiseren. Dat melden Spaanse media.

Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Recent maakte de Formule 1 tijdens een speciaal evenement bekend dat Madrid vanaf 2026 de Grand Prix van Spanje gaat organiseren. Er ligt een contract tot en met 2035 en rond het IFEMA-evenementencomplex wordt een semi-stratencircuit gebouwd. Tegenwoordig is het niet goedkoop om de benodigde FOM-licentie te verkrijgen, maar volgens Spaanse media moet Madrid wel heel diep in de buidel tasten.

TV3 meldt namelijk dat het gaat om een bedrag van 48 miljoen euro per jaar. Dat bedrag zou betekenen dat Madrid gelijk het duurste Europese circuit is. Zandvoort betaalt naar verluidt bijvoorbeeld 32 miljoen euro per jaar om de Formule 1 naar Nederland te halen. Als er straks tien keer een GP in Madrid verreden is, heeft de organisatie dus bijna 500 miljoen euro betaald.

IFEMA speelt een hoofdrol in het proces en moet met publiek geld de Grand Prix winstgevend zien te maken. Voorlopig zijn er nog geen andere investeerders, wat het extra moeilijk maakt om rond te komen. IFEMA is wel in gesprek met partijen, maar tot nu toe heeft dat tot niets geleid. Bovendien dekken de potentiële investeerders niet de volledige kosten en zou er steun van de overheid moeten komen om de verdere gaten weg te werken. Het onderhoud van het circuit zou ook nog eens 100 miljoen euro gaan kosten tijdens de looptijd van het contract.

Check hieronder de eerste beelden van een rondje over het circuit.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Droomoverstap Hulkenberg zet F1-coureursmarkt op scherp