Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2019

Magistrale Rins klopt Marquez op de finishlijn in MotoGP Groot-Brittannië

Alex Rins heeft op prachtige wijze de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. De jonge Spanjaard versloeg in de allerlaatste meters van de race Marc Marquez. Een verrassende zege van de Suzuki-rijder die zo zijn tweede race van het jaar won. Winnaar van de GP van Oostenrijk, Andrea Dovizioso kwam in de eerste ronde hard ten val doordat hij de glijdende motor van de vallende Fabio Quartararo niet meer kon ontwijken.

Rins Alex GB Silverstone 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marc Marquez vertrok voor de achtste keer dit seizoen vanaf poleposition. Op de eerste rij werd hij vergezeld door Valentino Rossi en Jack Miller. Voor de Italiaan was het al vanaf de GP van Amerika geleden dat hij nog eens vanaf de eerste startrij mocht vertrekken. De veertigjarige Rossi liet voor aanvang van de race dan ook weten vol vertrouwen te zijn om een podiumplek te veroveren.

Marquez en Rossi gingen beiden goed van start, maar de aandacht ging vooral uit naar Fabio Quartararo en Andrea Dovizioso. De twee coureurs gingen hard onderuit bij het uitgaan van de eerste bocht. De Fransman ging slecht van start en verloor in de eerste bocht de controle over zijn machine. Dovizioso kon de Yamaha-motor van Quartararo niet meer ontwijken en werd door de lucht geslingerd. De Ducati-rijder lag lang op de grond, maar kon daarna met hulp van de stewards wel weer teruglopen naar het medische centrum.

Vooraan verloor Rossi vrij snel zijn tweede positie aan Alex Rins en had veel moeite om het tempo van de twee Spanjaarden bij te houden. 'The Doctor' zag daarna ook zijn teamgenoot Maverick Vinales voorbij komen. De twee Yamaha-rijders reden op dat moment echter al op ruime achterstand van Marquez en Rins.

Halverwege de race liet Rins zien dat zijn Suzuki dit seizoen veel progressie heeft geboekt en dat hij daadwerkelijk een gooi kon doen naar de overwinning op het circuit van Silverstone. Ver achter de koplopers kwamen er nog meer rijders ten val. Zo ook de dit jaar ongelukkig rijdende Johann Zarco die tevens zijn merkgenoot Miguel Oliviera meenam tijdens zijn val.

Waar Vinales richting het einde van de race de twee koplopers nog in het zicht kreeg, was het duidelijk dat de strijd om de overwinning zou gaan tussen Rins en Marquez. Verrassend genoeg maakte Rins de sterkste indruk bij het ingaan van de laatste ronde. Marquez hield de deur tot aan de laatste meters echter perfect gesloten waardoor de kansen voor Rins verkeken leken. De winnaar van de GP van Amerika had echter goed gekeken naar Dovizioso in de vorige race en bleef strijden tot het bittere einde. Bij het uitgaan van de laatste bocht richting het rechte stuk zette hij zijn aanval door en bleef hij wereldkampioen Marquez 0,013 seconde voor op de streep.

Maverick Vinales kwam net te kort om mee te strijden om de overwinning maar eindigde op een mooie derde plaats voor teamgenoot Valentino Rossi.

Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië 2019

Pos. Coureur Team
1. Alex Rins Suzuki
2. Marc Marquez Honda
3. Maverick Vinales Yamaha
4. Valentino Rossi Yamaha

RacingNews365 is niet alleen de grootste Formule 1-website van Nederland, maar ook het snelst groeiende Formule 1-kanaal op YouTube!

Abonneer je vóór 7 april op ons YouTube-kanaal en maak nu kans op Red Bull caps en T-shirts. De winnaars worden op 8 april bekendgemaakt in onze F1-podcast.

Abonneer op ons Youtube kanaal en maak kans op toffe prijzen!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Vettel gelooft niet in Red Bull-vertrek Verstappen: "Geen redenen voor"