Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen denkt nog niet aan komst Bearman: "Ben er niet om op jonkies te letten"

Als Kevin Magnussen zijn contract verlengt bij het team van Haas, is de kans zeker aanwezig dat hij in 2025 naast Oliver Bearman rijdt. Hij hoopt dat zijn nieuwe teamgenoot een karakter heeft zoals Nico Hulkenberg.

Magnussen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg heeft zich vanaf 2025 voor langere tijd verbonden aan Stake F1/Audi, waardoor het stoeltje bij Haas naast Kevin Magnussen vrijkomt. Magnussen, die zich tijdens de Grand Prix van Miami vaak moest melden bij de wedstrijdleiding, reed gedurende de sprintrace op zaterdag als een levend schild ter bescherming van zijn teamgenoot Hulkenberg. 

De teamgenoot die hij in Miami nog zo verdedigde, is volgend jaar dus weg bij Haas. Het vertrek van Hulkenberg kwam als een verrassing voor Magnussen, die had verwacht dat Hulkenberg zou blijven. "Eerlijk gezegd dacht ik dat het (zijn teamgenoot, red.) volgend jaar weer Nico zou zijn, ik dacht dat dit waarschijnlijk zou zijn", licht hij toe aan de pers waaronder RacingNews365. "Ik wens hem het allerbeste (met Sauber en Audi, red.) en wij blijven ons focussen. Ook moeten we genieten van dit jaar, waarin we doorgaan met de vooruitgang die we als team hebben geboekt."

"Ik denk dat het nog steeds een heel open markt is, met veel stoelen en coureurs die beschikbaar zijn." Toch is de Deen nog niet concreet met het team van Haas in gesprek gegaan over een mogelijke contractverlenging. "Er zijn geen concrete gesprekken geweest, maar als je deel uitmaakt van het team praat je natuurlijk de hele tijd. Dus ik denk dat de focus meer op het seizoen zelf ligt dan op iets anders. Ik ben net als iedereen gefocust op dit jaar en sta tegelijkertijd open voor elke kans."

Babysitten?

"Het was fantastisch om Nico dit jaar en vorig jaar als teamgenoot te hebben gehad", zo gaat Magnussen verder. "We werken best goed samen als een team. Het is competitief, maar gezond. We zitten elkaar niet in de weg. Het kan soms heel erg ongezond zijn in de Formule 1, maar ik ben van mening dat we twee volwassen en verstandige coureurs zijn. Hopelijk is dat net zo met een nieuwe teamgenoot als ik blijf. "

Op de vraag of hij Oliver Bearman onder zijn hoede zou nemen als de rookie zijn nieuwe teamgenoot zou worden, antwoordt de coureur gehaaid. "Ik ben hier niet echt om te zorgen voor de jonge kids, dat doe ik thuis al. Dus hopelijk wordt de nieuwe man net zo competent, professioneel en consistent als Nico en we zullen zien of ik in de andere auto zit", zo sluit de Deen af. 

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco