Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kevin Magnussen

Magnussen: "Door onenigheid binnen McLaren verloor ik mijn plek"

In 2014 debuteerde Kevin Magnussen bij McLaren in de Formule 1. Na een jaar was hij zijn plek echter alweer kwijt en moest de Deen op de reservebank plaatsnemen. Volgens hem had dit eerder te maken met het politieke steekspel tussen de eigenaren, dan met hemzelf.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Wat een mooie start van zijn Formule 1-carrière beloofde te worden, eindigde voor Kevin Magnussen in een domper. In 2014 trad hij in de voetsporen van zijn vader door bij McLaren te debuteren. Tijdens zijn eerste race pakte hij meteen een podiumplek. De snelheid van het team in de openingsrace bleek niet representatief voor de rest van het seizoen. Hier had de Deen dan ook moeite mee.

"Nadat ik bij mijn debuut op het podium had gestaan, waren mijn verwachtingen echter continu te hoog. Om niet de top vijf te halen was constant een teleurstelling, terwijl ik daar tegenwoordig ontzettend blij mee zou zijn", aldus Magnussen in de officiële F1-podcast Beyond the Grid.

Ook bleek het tijdens het seizoen toch niet zo fijn als gedacht om in de voetsporen van vader Jan Magnussen te treden: "Het leek wel alsof ik werd afgerekend op de fouten die mijn vader vroeger maakte. Ze waren er namelijk continu mee bezig of ik deze fouten ook zou maken."

Toen gedurende het seizoen bekend werd dat Fernando Alonso zijn handtekening had gezet om het daaropvolgende seizoen bij McLaren te racen, werd de druk nog eens verhoogd. Magnussen knokte zodoende met teamgenoot Jenson Button voor zijn plek.

"Ze gaven mij vooraf het gevoel dat ik veilig zat. De druk tussen mij en Jenson werd hierdoor ook opgevoerd, omdat wij sinds Spa al wisten dat Alonso voor het jaar erna al had getekend. Uiteindelijk moest het bestuur beslissen over wie er zou mogen blijven. Twee van de drie eigenaren stemden tegen mij, ik had enkel mede-eigenaar Ron Dennis in mijn voordeel. Naar mijn weten deden de andere eigenaren dit enkel om Ron een hak te zetten", concludeert Magnussen.

2 reacties

    Breaking Verstappen zet Hamilton op scherp: "Hij is te verslaan"