Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen, Van der Zande en Racing Team Nederland bij 24 uur van Daytona

Kevin Magnussen kruipt later deze maand achter het stuur van de Cadillac bij Chip Ganassi Racing voor de 24 uur van Daytona. In de andere Cadillac van het team rijdt Renger van der Zande.

Vorig jaar kon Kevin Magnussen al imponeren bij zijn eerste 24 uur van Daytona, dus dit jaar mag hij het weer proberen voor Chip Ganassi Racing. In 2021 reed hij een fulltime programma in het IMSA, dit jaar is hij opgeroepen om in de Nummer 2 Cadillac te rijden als vierde coureur. Hier rijdt hij naast Earl Bamber, Alex Lynn en voormalig F1-coureur Marcus Ericsson. De Cadillac met nummer 1 zal tijdens de 24 uursrace bestuurd worden door Renger van der Zande, Sebastien Bourdais, Scott Dixon en IndyCar-kampioen Alex Palou. Niet de minste namen voor Chip Ganassi Racing. De twee Cadillac-bolides zullen een serieuze gooi doen naar de overwinning van het prestigieuze evenement. Voor Magnussen is het wederom een goede stap in zijn motorsport-carrière. Nadat zijn Formule 1-avontuur bij Haas eindigde in 2020 was het nog lang geen tijd voor pensioen. De Deens autocoureur heeft genoeg nieuwe uitdagingen, zoals het nieuwe WEC Hypercar-programma waarin hij vanaf dit jaar te zien is.

Ook Racing Team Nederland van de partij

De 24 uur van Daytona 2022 wordt verreden op zaterdag 29 januari tot en met zondag 30 januari. Naast Van der Zande zien we ook een Nederlands team bij het evenement, Racing Team Nederland. In de gele bolide zullen Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Rinus 'VeeKay' van Kalmthout rijden. De heren worden vergezeld door de Amerikaan Dylan Murry. Racing Team Nederland rijdt overigens het gehele IMSA Endurance-kampioenschap in 2022. Van Eerd, Van der Garde en Murry zullen hier de vaste coureurs voor zijn. Van Kalmthout sluit alleen voor de 24 uur van Daytona aan bij het Nederlandse raceteam.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi