Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Manager Verstappen: "We hebben het beste van Max nog niet gezien"

Max Verstappen, nog steeds pas 24 jaar, is tot en met 2028 een Red Bull-coureur. Hij tekende een nieuw contract, tot genoegen van zijn manager Raymond Vermeulen. De architect van de nieuwe verbintenis is blij met de nieuwe deal.

Nadat Max Verstappen vorig jaar wereldkampioen Formule 1 werd, sprak hij zijn bewondering uit voor zijn werkgever Red Bull. "Kunnen we dit nog vijftien jaar zo doen?" Een kleine drie maanden later spraken de twee partijen het vertrouwen in elkaar uit en werden de krabbels onder een nieuwe, dikke verbintenis gezet, waardoor Verstappen tot en met 2028 vast ligt. Het is misschien (nog) geen vijftien jaar, maar volgens manager Raymond Vermeulen was het niet meer dan logisch dat er een nieuw contract kwam. "Dat dit zou gebeuren is geen rocket science . Na de behaalde wereldtitel hebben we hele goede, natuurlijke gesprekken gevoerd", vertelt hij aan De Telegraaf . "Ik ben twee keer in Oostenrijk geweest bij Helmut Marko en intern hebben Max, Jos en ik ook goed overlegd. De toekomstplannen van Red Bull zien er heel goed uit. Als ik de vechtspirit zie binnen het team, dan past dat perfect bij ons", zo laat hij optekenen.

Blik op de toekomst

Het lijkt op papier misschien risicovol om je zo lang te verbinden aan een Formule 1-team, maar manager Vermeulen zegt dat er heel goed over na is gedacht. Bovendien weet men wat er aan zit te komen bij Red Bull. "De Formule 1 gaat een nieuwe periode in. Dan is het niet gek om naar de lange termijn te kijken. De visie van Red Bull gaat verder dan de eerste races van het komende seizoen. We weten precies wat er allemaal aankomt en wie er binnen het team de topposities bekleden. De situatie voelt uitermate senang."

Red Bull gaf Verstappen de kans

Red Bull heeft bovendien veel krediet opgebouwd bij de Verstappens, vertelt Vermeulen. Het team zal nog veel van Verstappen kunnen genieten. "We mogen bovendien niet vergeten dat Red Bull Max op 16-jarige leeftijd een F1-contract aangeboden heeft en hem goed heeft voorbereid." "Natuurlijk zijn er wel eens discussies geweest, maar hoe het uiteindelijk is gelopen kon eigenlijk niet beter. Ik denk dat de groeicurve nog niet voorbij is. Max zit nog steeds in een moment van groei. We hebben het beste nog niet gezien van hem."

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust